Afbeelding
Foto Adobe Stock

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de BBQ in de zomer

15 mei 2023 om 10:41 Partnercontent

Onderzoek toont aan dat Nederlanders steeds vaker voor een avond barbecueën kiezen in de zomermaanden. Er zijn verschillende redenen te bedenken, die deze trend verklaren. Zo heeft men meer budget beschikbaar om te investeren in een volwaardige buitenkeuken of een losse barbecue op gas. Daarbij heeft men meer tijd, doordat vaker vanuit huis gewerkt wordt. Het maakt het mogelijk de barbecue kort na 17.00 uur aan te steken op een warme zomerdag. De groeiende populariteit van het barbecueën past bij het beeld dat Nederlanders het liefst zo kort mogelijk in de keuken staan ’s zomers. BBQ vlees kopen doet men al lang niet meer standaard bij de lokale supermarkt; het online bestellen ervan wint aan populariteit. Het is steeds makkelijker geworden. Vlees wat vandaag besteld wordt in een webshop, levert men de volgende dag vaak al thuis af. Kijk nog eens naar de weersverwachting voor de komende dagen. Loont het om alvast een bestelling te plaatsen? 

Groot aanbod aan vleessoorten bij online aanbieders

Wie online vlees voor de BBQ bestelt heeft hierbij keuze uit een breed scala aan soorten vlees. Denk bijvoorbeeld aan een short rib, aan diamanthaas of bijvoorbeeld bavette. Het zijn vleessoorten die men regelmatig op de barbecue bereidt om het vlees lekker mals te krijgen. Met name de Big Green Egg is hierbij populair; een traditionele barbecue op kolen, die men soms urenlang aan laat staan om het vlees zo mals mogelijk te krijgen voor het diner in de avond. Ook voor de relatief simpele hamburger of bijvoorbeeld een kipsaté, biedt deze barbecue de uitkomst. Dergelijke stukken vlees kun je gecombineerd met de short rib of diamanthaas online bestellen bij een aanbieder. Bang dat het vlees bederft onderweg naar je woning hoef je niet te zijn; het wordt door betrouwbare aanbieders vers ingevroren. Je hebt de mogelijkheid zelf een geschikte dag te kiezen voor de levering ervan. 

Niet alleen de barbecue populair in de zomermaanden

Nederlanders genieten gedurende de zomermaanden niet uitsluitend van het vlees van de barbecue. Ook een maaltijdsalade en bijvoorbeeld borrelplank doet het goed bij Nederlanders. Borrelen met zo’n borrelplank is in de zomermaanden veel populairder dan in bijvoorbeeld de winter. Het hangt samen met het feit dat men in de zomer vaak buren en vrienden uit de wijk uitnodigt om gezellig samen te komen in de tuin. Daarbij eet men doorgaans later in de zomer; het gat wat hierdoor ontstaat tussen lunch en diner wordt opgevuld met een rijkelijk gevulde borrelplank. Hetzelfde onderzoek toont aan dat Nederlanders een maaltijd in de zomerperiode vaker overslaan dan in de winter. Dat hoeft niet per definitie het diner te zijn; het meest overgeslagen wordt de lunch in de zomer. Gevolgd door het diner en vervolgens de borrel aan het eind van de middag. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie