Afbeelding
Foto: Hans via Pixabay

Gorinchem in kerstsfeer: top 5 kerstlampjes

20 november 2023 om 13:42 Partnercontent

Nu de donkere dagen van december voor de deur staan, is het weer tijd om de kerstverlichting tevoorschijn te halen. Ieder jaar is een groot deel van de straten in Gorinchem prachtig verlicht met de mooiste kerstverlichting buiten en binnen.

Daarmee worden niet alleen de donkere dagen net wat lichter, maar zo maken we Gorinchem en omstreken met z’n allen ook nog eens nog gezelliger. Maar: voor wat voor soort kerstlampjes moet of kun je zoal gaan? In dit artikel hebben we een top 5 samengesteld waarmee de aanstaande feestdagen een stuk gezelliger worden.

Voordelen van goede kerstlampjes in en buiten je huis

Voordat je meer leest over de trendy kerstverlichting van het moment is het goed om meer te weten te komen over de voordelen van goede kerstlampjes. Vandaag de dag heb je namelijk de keuze uit verschillende soorten lampjes en lichtdecoratie voor de feestdagen. Natuurlijk is het mogelijk om voor de standaard lichtsnoeren van de budgetwinkel of een tuincentrum te gaan, maar ga je voor kwalitatieve kerstlampjes dan profiteer je van veel meer voordelen in en buiten je huis in Gorinchem. Denk alleen al aan de volgende pluspunten:

Kwalitatieve kerstverlichting kun je vaak binnen en buiten gebruiken. Let hierbij goed op de (spat)waterdichtheid van de lampjes. Daarbij gaan dit soort kerstlampjes vaak langer mee dan de goedkopere variant van de bouwmarkt of een tuincentrum. Kwalitatieve kerstverlichting koop je gewoon online bij een professionele webwinkel. Goede kerstlampjes bestaan meestal uit LED. LED lampjes staan erom bekend dat het jaren mee kan gaan; ze hebben een erg lange levensduur tot wel 30.000 branduren. Daarnaast is LED veiliger, omdat het geen hitte afgeeft en niet warm wordt. Met kwalitatieve kerstverlichting kun je je kerstversiering en kerstlampjes vaak helemaal naar eigen smaak ‘inrichten’. Zo zijn ze meestal instelbaar qua kleur en intensiteit.

1. IJspegelverlichting voor buiten als kerstlampjes

Weet je niet goed voor wat voor soort kerstverlichting je moet gaan? Met ijspegelverlichting zit je in ieder geval altijd goed. Dit soort kerstlampjes zijn misschien wel de meest populaire keuze op het gebied van kerstverlichting. Het wordt veel gebruikt bij woonhuizen, maar ook bij winkelcentra en bedrijfspanden. Het grote voordeel van ijspegelverlichting is dat je er van alles mee kunt maken: door het handige koppelbare systeem is geen project te groot. Daarom is dit soort kerstverlichting ook heel handig voor grotere gebouwen.

2. Koppelbare kerstverlichting voor buiten

Over dat koppelbare systeem gesproken: dat is sowieso een goede basis voor je kerstverlichting buiten. Wil je je huis of bedrijfspand in Gorinchem verlichten op de donkere winterdagen? Dan zit je met een koppelbaar systeem helemaal goed. Koppelbare kerstverlichting is namelijk koppelbaar tot grote lengte op basis van slechts één stekker. Daarmee kun je met gemak je tuin, het hele terras of de gevel van een winkel of bedrijfspand versieren. Extra fijn: de lampjes gaan jaren mee.

3. Vlaggenmast kerstverlichting als eyecatcher buiten

Wat eveneens een echte aanrader is als kerstverlichting buiten is een vlaggenmast kerstboom. Er zijn verschillende soorten indrukwekkende kerstbomen te koop, bijvoorbeeld van de merken Fairybell en Twinkly. Dit soort kerstdecoratie bestaat uit honderden of soms duizenden lampjes, waarmee je je vlaggenmast omtovert tot een prachtig kerstig geheel. Zelfs wanneer je (nog) geen vlaggenmast hebt, kun je hier je tuin mee versieren. De vlaggenmast kerstverlichting is een echte aanrader voor grote tuinen en straten.

4. Slimme Twinkly kerstverlichting voor binnen en buiten

Wil je het dit jaar net even anders aanpakken en ben je op zoek naar hele gemakkelijke en fijne kerstverlichting? Stap dan over op de slimme Twinkly kerstlampjes; het merk voor slimme kerstverlichting. Dit soort lichtsnoeren en kerstdecoratie kun je eenvoudig bedienen met een iOS of Android app. Via daar stel je de intensiteit in, evenals de kleuren en het moment wanneer de lampjes aan of uit zijn. Ideaal voor buiten, maar ook heel knus voor binnen. Je kunt Twinkly kerstverlichting vanaf de bank besturen; gewoon via je smartphone of tablet.

5. Clusterverlichting als kerstlampjes voor buiten en binnen

Tot slot nog een laatste tip waar je hopelijk wat mee kan in of buiten je huis in Gorinchem: clusterverlichting. Dit soort kerstlampjes herken je al snel aan de overvloed van mini led kerstlampjes. Hiermee kun je kerstbomen, gebouwen en meer in korte tijd versieren met honderden of duizenden lampjes. De vorm van clusterverlichting lijkt op een duizendpoot waarbij er aan ieder uiteinde van een snoertje een led lampje is bevestigd. Vanaf een afstand vormen de lichtjes een bijzondere vorm en vooral veel gezelligheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie