Afbeelding
persfoto Viggo Waas

Viggo Waas in Peeriscoop

8 september 2019 om 17:14 Podiumkunsten

GORINCHEM Viggo Waas staat donderdag 12 september in theater Peeriscoop met zijn voorstelling De Meestervoorspeller. De voorstelling begint om 20.30 uur. De entree, inclusief twee consumpties, bedraagt 19,50 euro.

Viggo Waas speelt 'de Meestervoorspeller'. Maar wie is 'de Meestervoorspeller', welke gedaanten neemt hij aan, is het de profeet die komt vertellen over de Messias, orakelt hij over een betere wereld of vindt hij juist dat we onze kansen hebben verspeeld?

Is de Meestervoorspeller Charles Aznavour of de joodse lijkensjouwer in de Tweede Wereldoorlog, is hij een nomade reizend door zijn eigen verleden, of een charlatan gebruik makend van de angst van mensen voor de toekomst… is hij alle vier? Kijkt de Meestervoorspeller in de spiegel maar ziet hij iemand anders? Gelooft de Meestervoorspeller vooral in zichzelf? Is de Meestervoorspeller voorspelbaar?

Dertig jaar speelde Viggo Waas samen met zijn vrienden Peter Heerschop, Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr, als het succesvolle prijzen winnende cabaretgezelschap NUHR. Toen aan die samenwerking een eind kwam dreigde het zwarte gat. Dat zwarte gat werd opgevuld met structuurloos leven. Het schrijven van een roman, het schrijven van columns voor allerlei blaadjes en de radio, het presenteren van een radioprogramma, een opleiding tot trainer-coach voetbal, het trainerschap bij een amateurvoetbalclub, een voorzitterschap van een VVE, de dood van zijn moeder, de eenzaamheid van zijn vader, stiekeme optredens, een bezoek aan een parenclub, vakanties, het niet meedoen aan Wie is de Mol?, het werken aan zijn relatie, het bijna beëindigen van die relatie. Nu is het weer tijd om het toneel op te stappen. Het mag misschien vreemd klinken, maar dat vindt hij nog steeds het leukste wat er is.

Viggo Waas was jaren 'de Meestervoorspeller' op de radio voor Edwin Evers bij WK'S en EK'S voetbal en Olympische Spelen. Nu voorspelt hij voor Mattie en Marieke en Q-music elke maandag de belangrijkste sportuitslagen.

De voorstelling begint om 20:30 uur. De foyer is één uur voor aanvang van de voorstelling geopend. De entreeprijs voor deze voorstelling bedraagt € 19,50 inclusief twee consumpties. Reserveren via www.peeriscoop.nl of 0183-690022

advertentie
advertentie