Afbeelding
Persfoto Alghaith Alsamuraii

Vluchteling Alghaith Alsamurai vertelt zijn verhaal in Peersicoop

7 juni 2020 om 15:39 Podiumkunsten

GORINCHEM Alghaith Alsamuraii (Ray) is 14 jaar als de oorlog in Irak uitbreekt. Zijn vader zegt: Pak alles wat noodzakelijk is. Ze vluchten naar Syrië. Zijn daar een paar jaar veilig maar moeten weer op de vlucht vanwege de komst van IS. Weer pakt Ray alles wat noodzakelijk is. In Nederland verplaats de IND hem als vluchteling zonder status in minder dan 4 jaar naar 8 verschillende locaties. In onzekere afwachting of er weer ingepakt moet worden. Fred Delfgaauw is verantwoordelijk voor regie en concept. Roy Grünewald verzorgd donderdagavond de, altijd indringende, nabespreking met het publiek.

Hij vertelt, in het Nederlands, zijn verhaal over de vlucht, de oorlog, het geloof, zijn reis en het verlangen naar veiligheid. Maar vooral is zijn verhaal een ode aan de kracht van HOOP.

Er zijn slechts een twintigtal zaalkaarten beschikbaar, entree bedraagt 15 euro. ,,Het is raadzaam om minimaal 2 dagen van te voren te reserveren, zodat u op tijd de instructies kunt ontvangen."

Livestreamtickets zijn te bestellen voor 7,50 (solo) of 10 (huiskamer) euro. De voorstelling beginTom 20:30, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Tickets zijn alleen online te bestellen via de website: www.peeriscoop.nl

advertentie
advertentie