Afbeelding

Theatergroep Manteau speelt Zorro de Musical

24 mei 2023 om 19:07 Podiumkunsten

DORDRECHT Theatergroep Manteau uit Gorinchem kondigt haar jubileumvoorstelling aan ter ere van haar 12,5 jarig bestaan. Op 2,3 en 4 juni vindt de voorstelling Zorro de Musical plaats in het Energiehuis in Dordrecht.
Zorro is een avontuurlijke musical ervaring vol passie, humor en romantiek met Spaanse flamencodans en muziek van de onvolprezen Gypsy Kings. Viva El Zorro!

Gorinchem barst van het zang, dans en acteertalent. In september 2010 is Stichting Manteau opgestart om dit musicaltalent een platform te geven. Via Theatergroep Manteau krijgen deelnemers de kans om zichzelf te ontwikkelen en dit te tonen in regionale theaters. Onder leiding van twee professionals, Sharon Slachter (regisseur) en Michel de Valk (musicus), realiseerde Theatergroep Manteau de afgelopen jaren met veel enthousiasme o.a. producties als Cinderella, Shrek, Hairspray, Beauty and the Beast Jr., Little Shop of Horrors, Legally Blonde en Jesus Christ Superstar.

ZORRO

Don Diego de la Vega wordt door zijn vader naar Spanje gestuurd om daar te studeren. Eenmaal in Spanje loopt Diego weg van de school en sluit zich aan bij een groep zigeuners die optreden in de steegjes van de stad. Hij wordt al snel de ster van hun optredens. Met het vertrek van Diego naar Spanje wordt zijn broer Ramon opperbevelhebber van het leger.
Het volk ervaart Ramon als een tiran, die steeds meer macht naar zich toetrekt wanneer vader Don Alejandro volgens hem is gestorven.In werkelijkheid heeft Ramon hem ontvoerd.
Luisa, zijn jeugdliefde uit Californië, is naar Spanje gereisd om Diego te overtuigen om terug te keren naar huis om zijn broer te verdrijven als opperbevelhebber. Inez, een vrouwelijke zigeuner die een oogje heeft op Diego, is niet blij om Luisa te zien. Ze staat er daarom op dat alle zigeuners Diego zullen vergezellen.
Diego keert terug naar California om alles recht te zetten. De held Zorro wordt geboren om Ramon ten val te brengen. Viva El Zorro!

Hoofdrolspelers: Zorro: Francesco Daniel, Luisa: Anneloes Meijer, Inez: Nathalie Diender, Ramon: Ralph Wildemans, Srg. Garcia: Sonny Monster (bekend van Married at first sight)
Creative Team: Regie: Sharon Slachter, Musical Director: Michel de Valk
www.zorrodemusical.com
KAARTEN: https://www.kunstmin.nl

Afbeelding
advertentie
advertentie