Dierenambulance Vianen haalt straks gewonde en dode dieren op in de gemeente Gorinchem
Dierenambulance Vianen haalt straks gewonde en dode dieren op in de gemeente Gorinchem Dierenambulance Vianen en Omstreken

Alleen Dierenambulance haalt nog dode en gewonde dieren op

17 april 2020 om 08:34 Politiek

GORINCHEM De Dierenambulance Vianen en omstreken gaat alle gewonde en dode dieren in de gemeente ophalen. De kosten daarvoor zijn 60 eurocent per inwoner. Voorheen werden dieren ook opgehaald door Waardlanden, de buitendienst van de gemeente en waterschap Rivierenland.

De gemeente heeft nu besloten deze taak alleen nog door de Dierenambulance te laten uitvoeren, omdat zij werken met deskundigen en beschikken over een AED en vier rijdende auto's door de regio. Naast de gemeente Vijfheerenlanden maakt ook Culemborg en Molenlanden gebruik van de Dierenambulance.

De gemeente werd geattendeerd op het werk van Dierenambulance tijdens de begrotingsbehandeling in november vorig jaar. Op initiatief van VVD raadslid Niels van Santen werd een motie ingediend die unaniem werd gesteund door de raad. Zo stelde hij dat het ophalen van kadavers door Waardlanden geen kerntaak was en mogelijk risico's voor de volksgezondheid kan geven. De gemeente hoeft in 2020 nog geen extra geld uit te trekken omdat het bedrag past binnen de huidige begroting. Vanaf 2021 moet nog geld gezocht worden binnen de begroting.  

advertentie
advertentie