De VVD pleit voor meer ruimte voor terrassen in de binnenstad
De VVD pleit voor meer ruimte voor terrassen in de binnenstad Foto GP buro

VVD pleit voor meer ruimte voor terrassen

7 mei 2020 om 09:12 Politiek

GORINCHEM VVD raadslid Attie Mager roept het college op om extra ruimte te bieden aan de terrassen in de binnenstad. Premier Mark Rutte kondigde woensdagavond aan dat de terrassen na 1 juni weer open mogen.

Om ervoor te zorgen dat de mensen op een terras minstens 1,5 meter uit elkaar kunnen zitten is er meer ruimte nodig dan nu, zo stelt de VVD’er in haar brief aan het college. ,,Kom tot logische, uitlegbare maatregelen en geef de exploitanten zelf verantwoordelijkheden. De gemeente is aan zet in de publieke ruimte, maar er is meer mogelijk voor lokaal maatwerk. Geef de horeca de ruimte en houdt de contouren niet te strak.” Wel pleit raadslid Mager voor een tijdelijke maatregel om dit seizoen nog goed te maken. En moet rekening gehouden worden met ruimte voor voetgangers, hulpdiensten en de winkels die bevoorraad moeten worden.

In de brief die Bianka den Breejen van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Gorinchem op 14 april naar het college stuurde vroeg zij ook om ruimere openingstijden van de terrassen bij mooi weer. Ondernemersvereniging Hartje Gorkum hield een pleidooi om het komend half jaar geen parkeergeld te innen om zo meer klanten van buiten Gorinchem naar de stad te lokken.

advertentie
advertentie