Pierre Schefferlie (Democraten Gorinchem)
Pierre Schefferlie (Democraten Gorinchem) Tim Hartman

Schefferlie wil Rotterdamse aanpak voor gedupeerden toeslagenaffaire

10 mei 2021 om 10:23 Politiek

GORINCHEM Democraten Gorinchem wil dat de gemeente de schuldaflossing van gedupeerden van de toeslagenaffaire overneemt. Raadslid Pierre Schefferlie haalt daarbij het voorbeeld aan van de gemeente Rotterdam.

Democraten Gorinchem vindt de vertraging bij de afhandeling van de compensatie door de Rijksoverheid voor de gedupeerde ouders ontoelaatbaar. ,,Tot onbeschrijfelijke verwondering, boosheid en teleurstelling is het de regering ondanks alle toezeggingen nog altijd niet gelukt om gedupeerden van de toeslagenaffaire te compenseren”, zo schrijft Schefferlie aan het college. De gemeente wist eerder 72 gedupeerden van de toeslagenaffaire te achterhalen, twintig van hen maken gebruik van het hulpaanbod van de gemeente Gorinchem.

Democraten Gorinchem wil de aanpak van de gemeente Rotterdam volgen door de schuldaflossing van gedupeerden, die in een gemeentelijk schuldentraject zitten over te nemen. Slachtoffers die al betalingen hebben gedaan krijgen dat teruggestort. Op die manier zijn deze gedupeerden eindelijk schuldenvrij en kunnen zij weer beschikken over hun eigen inkomen. De gemeente Rotterdam vertrouwt er op dat de Rijksoverheid de gemeente zal compenseren, zo legt raadslid Schefferlie uit in zijn brief. Hij maant het college tot de grootste mogelijke spoed om de gemeentelijke schulden over te nemen. ,,Elke week langer onterecht en onnodig op of onder bijstandsniveau moeten leven. Woorden schoten te kort, maar erger nog, die blijven te kort schieten. Laten we daarom met ongekende spoed en daadkracht het voorbeeld van de gemeente Rotterdam volgen in Gorinchem”.

advertentie
advertentie