Recent werden in de Lingewijk in Gorinchem 59 cilinders met lachgas gevonden
Recent werden in de Lingewijk in Gorinchem 59 cilinders met lachgas gevonden Politie

VVD vraagt naar handhaving van verbod op lachgas

20 december 2021 om 09:02 Politiek

GORINCHEM VVD raadslid Niels van Santen wil van het college weten hoe de gemeente het verbod op lachgas in de openbare ruimte handhaaft. Een jaar geleden nam de raad een motie van de VVD’er aan om de verkoop van lachgas in de horeca te verbieden. Ook in de openbare ruimte is het gebruik van lachgas in Gorinchem verboden.

Donderdagavond vond de politie in een schuurtje in de Lingewijk nog 59 cilinders met lachgas. De politie deed onderzoek na klachten van omwonenden. De bewoner kreeg een boete. Van Santen wil graag inzicht in de handhaving; het gaat dan om hoe vaak handhaving wordt ingezet. Verder vraagt hij aandacht voor de landelijke campagne ‘Rij ballon vrij’ ,,Er is een praktisch probleem als het gaat om de controle van lachgasgebruik in het verkeer. Voor lachgas bestaat er niet zoiets als de blaastest voor alcohol”, zo schrijft Van Santen aan het college. De landelijke campagne ‘Rij ballon vrij’ vraagt aandacht voor de gevaren rond het gebruik van lachgas in het verkeer en is door Team Alert geïnitieerd.

Niels van Santen wil graag weten of de gemeente Gorinchem deelneemt aan de campagne en hier een lokale invulling aangeeft. Als voorbeeld noemt hij het betrekken van het jongerenwerk en het onder de aandacht brengen bij de scholen in de stad. Verder wil hij weten of Gorinchem daarvoor het extra geld vanuit de Rijksoverheid inzet om toe te zien op het verbod.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie