Vertegenwoordigers van politieke partijen met Maarten Venhovens bij het stadhuis
Vertegenwoordigers van politieke partijen met Maarten Venhovens bij het stadhuis Maarten Venhovens

Negen partijen ondertekenen eerste Regenboog stembusakkoord van Gorinchem

5 maart 2022 om 16:34 Politiek

GORINCHEM Negen Gorinchemse politieke partijen ondertekenden zaterdagmorgen het Regenboog Stembusakkoord, samen met de Gorinchemse werkgroep van COC Rotterdam. De belangenorganisatie maakt afspraken met politieke partijen over een inclusieve samenleving in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

De ondertekenaars zetten zich in voor een diverse en inclusieve gemeente waar iedereen zichzelf kan zijn. Daarnaast spreken ze af dat in de komende collegeperiode maatregelen voor LHBTI emancipatie uit te voeren. ,,Wij zijn trots dat PvdA, Stadsbelang, VVD, SP, D66, CDA, Democraten Gorinchem, Zorg voor Gorinchem en Gorcum Aktief”, het stembusakkoord ondertekend hebben,” laat werkgroep coördinator Maarten Venhovens weten.  ,,Een prachtige mijlpaal. Dat bijna álle politieke partijen in Gorinchem ondertekend hebben, betekent dat de nieuwe gemeenteraad zich écht wil gaan inzetten voor een inclusieve samenleving’. De Gorinchemse werkgroep van COC Rotterdam biedt gemeente en politieke partijen waar nodig de helpende hand om te zorgen voor goed beleid rondom inclusie.

REGENBOOG STEMWIJZER Het COC heeft naast het regenboog stembusakkoord ook een stemwijzer in het leven geroepen. Hierop valt te lezen hoe partijen denken over LHBTI-kwesties en valt te lezen wie zogenaamde regenboogkandidaten zijn. Wat hebben de partijen de afgelopen periode gedaan voor LHBTI’s en wat beloven ze voor de komende periode? Op Rainbowvote.NU vertellen politieke partijen het in hun eigen woorden. Op de website vind je ook LHBTI-gerelateerd nieuws over de komende verkiezingen. Rainbowvote.NU wordt geactualiseerd voor de gemeenteraad, de Provinciale Staten, Tweede Kamer en de het Europese Parlement.

De regenboog stembusakkoorden worden ondertekend tijdens de gemeentelijke en landelijke verkiezingen door politieke partijen. Het eerste stembusakkoord werd in 2012 ondertekend bij de landelijke verkiezingen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd het eerste gemeentelijke stembusakkoord ondertekend. Hoeveel gemeente er dit jaar ondertekenen wordt pas bekend gemaakt na de verkiezingen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie