In de raadzaal werden alle stemmen van het stadhuis geteld
In de raadzaal werden alle stemmen van het stadhuis geteld Hannie Visser-Kieboom

Gorinchem slordig met verkiezingsuitslag

17 maart 2022 om 09:59 Politiek

GORINCHEM Het bekendmaken van de verkiezingsuitslag verliep bij de gemeente Gorinchem niet helemaal soepel. Na het bekendmaken van de voorlopige definitieve uitslag bleek dat ze vergeten was de stemmen die maandag en dinsdag mee te tellen. 

Pas nadat een van de aanwezigen op het gemeentehuis op deze omissie wees, werden alsnog het juiste aantal uitgebrachte stemmen bekendgemaakt en gepubliceerd op de website. Ook kon de gemeente Gorinchem op de uitslagenavond geen voorlopige zetelverdeling presenteren. Deze komt pas begin deze middag. Het blijft dus onduidelijk hoe de exacte zetelverdeling wordt en wie een restzetel binnenhaalt. 

VERGETEN De gemeente had tijdens de verkiezingsavond een livestream met gesprekken met de burgemeester en lijsttrekkers, ook liet ze diverse filmpjes zien van de stembureaus. Na 22.00 uur was het wachten op de uitslagen, om 23.00 uur werd pas een eerste tussenstand gepresenteerd, waarbij 16 van de 24 stembureaus waren geteld. Net na middernacht werden de voorlopige uitslagen gepresenteerd, waarna al snel bleek dat de stemmen van maandag en dinsdag waren vergeten. Deze cijfers werden ook het liveblog van de gemeente geplaatst en pas later gecorrigeerd. Donderdagmorgen is het nog altijd wachten op de zetelverdeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie