VVD raadslid Niels van Santen
VVD raadslid Niels van Santen Jan Noorlandt

VVD vragen over stijging tarieven van Riveer

3 januari 2023 om 08:54 Politiek

GORINCHEM VVD raadslid Niels van Santen wil van het college weten waarom de tarieven van Riveer zo fors zijn gestegen. Hij vraagt verder of de latere levering van de elektrische veerponten opnieuw leidt tot tariefsaanpassingen. Ook wil Van Santen weten hoe de boeteclausule voor de latere levering van de elektrische veren is opgebouwd.

Riveer rekent sinds 21 november hogere tarieven, soms gaat het om een stijging van meer dan vijftig procent op de tien ritten kaarten. ,,Waarom is de sprong zo fors? In hoeverre is in voorgaande jaren correct geïndexeerd?”, zo vraagt Van Santen aan het college. Ook wil hij weten of er een relatie is tussen de verhoging en de latere levering van de elektrische veren van een half jaar. Omdat de hogere tarieven zijn gebaseerd op de brandstofkosten en deze voor de elektrische veren lager zijn, vraagt Van Santen zich af of deze verhoging blijvend is.

VAARTIJDEN De vertraging is volgens de bouwer, Holland Shipyards, veroorzaakt door onder andere corona, de oorlog in de Oekraïne en de haperende productie van materialen. Van Santen vraagt naar de hoogte van het boetebedrag door de latere levering en of dit leidt tot gederfde inkomsten voor de gemeente. Hij ontvangt verder graag meer informatie over de onderhandelingen over de latere levering en vraagt naar het overleg met de gemeente Altena hierover. Onderzoek door de gemeente Altena liet zien dat reizigers graag uitbreiding van de vaartijden willen. De gemeente Gorinchem liet weten dat ze onderzoek doet naar verbeterpunten en haalbaarheid. Van Santen wil graag weten wanneer dit onderzoek wordt uitgevoerd en welke wensen de gemeente daarin meeneemt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie