Dick van Zanten is lijsttrekker van de waterschapspartij 'Water Lokaal'
Dick van Zanten is lijsttrekker van de waterschapspartij 'Water Lokaal' Jan Noorlandt

Oud-wethouder Dick van Zanten lijsttrekker van nieuwe waterschapspartij

5 januari 2023 om 15:31 Politiek

GORINCHEM Met de nieuwe waterschapspartij ‘Water lokaal’ doet oud-wethouder Dick van Zanten een gooi naar een zetel in het bestuur van Waterschap Rivierenland bij de verkiezingen op 15 maart. Voordat Van Zanten wethouder werd in 2018 was  hij ook al bestuurder bij het waterschap. 

Op de website van de nieuwe waterschapspartij ‘Water Lokaal’ staat Dick van Zanten nog als enige kandidaat vermeld. Voorzitter van de nieuwe waterschapspartij is Pierre Schefferlie van Democraten Gorinchem. Hij laat weten dat ook Bjorn Bahlmann kandidaat is voor de nieuwe waterschapspartij. Zowel Van Zanten als Bahlmann zijn ex leden van de lokale partij Stadsbelang. Bahlmann is thans raadslid voor Gorcum Actief. 

In de missie en visie van de nieuwe partij staat lokale invloed en betrokkenheid centraal. ,,Meer dan ooit zien en voelen we het belang van water voor de kwaliteit van ons dagelijks leven. Iedereen kan te maken krijgen met te veel of juist te weinig water. Tegelijk staat de kwaliteit van het (drink)water onder druk. Dijkversterking en aanpassing aan het klimaat vragen om grote aanpassingen in onze directe leefomgeving. Wij zijn een aanspeekpunt en spreekbuis voor inwoners en hun lokale belangen bij de vele grote aanpassingen in de eigen omgeving”,zo is te lezen op de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie