Overzicht van bouwplannen van Poort6 in de stad
Overzicht van bouwplannen van Poort6 in de stad Poort6

Gorinchem moet nog 28 statushouders huisvesten in 2023

1 december 2023 om 16:07 Politiek

GORINCHEM Gorinchem moet in 2023 nog 28 statushouders huisvesten. Dat liet wethouder Eva Dansen weten aan raadslid Johan Klein (Stadsbelang). De vraag van Stadsbelang wat het standpunt is van het college over het maximum aantal statushouders dat Gorinchem kan huisvesten, werd door de wethouder niet beantwoord. Het gaat om een taakstelling die iedere gemeente verplicht is uit te voeren, zo liet Dansen weten.

Via Poort6 komen jaarlijks zo’n vierhonderd huurwoningen beschikbaar. Mensen die via Woongaard op zoek zijn naar een huurwoning hebben een wachttijd die varieert van 1,5 tot vijf jaar.  ,,Als Stadsbelang zien we al langere tijd dat het in Gorinchem ‘vechten’ is voor je plek en zien deze druk verder oplopen door onder andere de huisvesting van statushouders en vluchtelingen”, zo stelde Klein in de raadsvergadering. Hij wilde weten of statushouders altijd voorrang hebben. Volgens Eva Dansen gaat het om een verplichte taakstelling. 

Voor de tweede helft van 2023 had Gorinchem een taakstelling voor vijftig woningen. Half november wachten nog 28 statushouders op een woning in Gorinchem. Hoeveel statushouders Gorinchem in 2024 moet huisvesten is nog niet bekend. Poort6 wil de komende jaren 250 extra huurwoningen bouwen, deze zomer werd gestart met nieuwbouw in de Haarwijk. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie