Advocate Elize van Veen: ,,Ik vind nog steeds dat ik werkelijk niets verkeerds heb gedaan."
Advocate Elize van Veen: ,,Ik vind nog steeds dat ik werkelijk niets verkeerds heb gedaan." privé

Advocatenkantoor Goud Advocaten Gorinchem moet naam wijzigen - ‘Hier zijn geen woorden voor’

2 februari 2022 om 09:15 Rechtbank

GORINCHEM Advocatenkantoor Goud Advocaten in Gorinchem moet de handelsnaam ‘Goud Advocaten’ en bijbehorende domeinnaam staken en gestaakt houden. Dit op last van de uitspraak van het gerechtshof Den Haag op 21 december vorig jaar. Het kantoor in Gorinchem werd aangeklaagd door advocatenkantoor Vangoud in Arnhem voor inbreuk op haar handelsnaam ‘Vangoud Advocaten’. 

door Lex van Steenis

Elize van Veen van Goud Advocaten in Gorinchem vertelt dat ze het oneens is met de uitspraak. ,,Hier zijn geen woorden voor. Ik ben een eerlijk en oprecht mens en vind nog steeds dat ik werkelijk niets verkeerds heb gedaan. Wij zijn een regionaal kantoor in Gorinchem en zijn gespecialiseerd in arbeids- en familierecht. Vangoud in Arnhem doet met name vastgoed- en overheidszaken. Voor mij was en is het ondenkbaar dat er verwarring zou kunnen ontstaan en dat is uit de praktijk ook gebleken, maar kennelijk denkt het gerechtshof hier anders over. 

TRANEN ‘Oneerlijk’ is het woord dat maar door mijn hoofd blijft zweven en mijn gevoel overheerst . Maar goed, er is niemand ziek en er gaat niemand dood, dus wat zeur ik nu eigenlijk. Nou, het heeft me best wat tranen gekost om dit gevoel naar de achtergrond te brengen, want ik heb inmiddels ruim elf jaar lang heel hard gewerkt voor het kantoor wat er nu staat en gevoelsmatig is dat in één klap van me afgenomen. Dat is natuurlijk niet zo, want we hebben een gouden team, met gouden mensen en een gouden mentaliteit!”

GEDWONGEN STAKEN Goud Advocaten Gorinchem gaat de handelsnaam ‘Goud Advocaten’ staken, oftewel niet meer gebruiken. ,,Ik heb weinig keus! Als ik dit niet doe, moet ik een boete van 1.500 euro per dag betalen. We zijn als team al druk bezig met het bedenken van een nieuwe naam. En wat ben ik blij dat ik omringd ben door een hecht en betrokken team. Ik heb zelf wel moeite om afscheid te nemen van het woord ‘goud’, omdat dat in mijn beleving echt zo past bij wie wij zijn en wat wij doen. Het bedenken van een nieuwe naam is een creatief proces. Het moet groeien en uiteindelijk kloppen. Dat is best lastig vanuit een negatieve positie met een deadline, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het uiteindelijk een naam wordt die nog beter bij ons past.”

advertentie
advertentie