Afbeelding
Aangeleverd

UPDATE: Veel volk bij protestopening Sushi Fusion maar dwangbevel blijft uit

28 november 2022 om 08:55 Rechtbank Tips van de redactie

GORINCHEM Zoals eerder aangekondigd ging restaurant Sushi Fusion aan de Grote Markt in Gorinchem dinsdag rond 17 uur open, als protest om een gang naar de rechter te forceren. Naar schatting 100 personen hadden gehoor gegeven aan de oproep om Sushi te eten in het restaurant dat voorlopig gesloten is omdat het geen vergunning heeft.

Gemeentelijke handhaving was weliswaar aanwezig op de Grote Markt en twee personen van handhaving zijn daadwerkelijk binnen geweest. Ze vertrokken echter onverrichter zaken en vaardigden geen bevel tot sluiting uit. Het gehoopte dwangbevel bleef dus uit. ,,Nu hopen dat de burgemeester een gesprek wil aangaan”, aldus een van de initiatiefnemers na afloop.

Tot nu toe bleef actie van gemeentelijke kant echter uit. ,, Dus moet de beslissing worden voorgelegd aan de rechter. Maar het kan nog even duren voor de rechter dit gaat behandelen. Dus de familie staat met de rug tegen de muur en is tot wanhoop gedreven. We moeten nu opzoek naar een nieuwe oplossing. De ambtenaren tonen totaal geen empathie.”

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie