Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Kinderen in Gorinchem worden deze zomer sportief en cultureel uitgedaagd

9 juli 2020 om 11:22 Recreatie

GORINCHEM De zomervakantie komt er weer aan. Ook voor deze zomer hebben ruim 25 partners in de stad een mooi programma voor kinderen ontwikkeld: de Zomervakantie Survival Challenge. Kinderen tot 16 jaar worden uitgedaagd om sportieve en culturele uitdagingen aan te gaan.

Wethouder Sport, Joost van der Geest vertelt: ,,Al enkele jaren bieden we een actief zomerprogramma aan voor de kinderen in onze stad. Dit jaar was het door de onzekere tijd en de coronamaatregelen ook voor de organisaties een uitdaging om een passend programma te maken. Maar het is gewoon gelukt! We laten met elkaar weer zien dat de titel sportgemeente 2019 past bij de kracht van samen in Gorinchem.” 

Kinderen vinden op social media, op posters in de stad en in de krant de Zomervakantie Survival Challenge poster vol met leuke, creatieve, culturele en sportieve challenges. De buurtsportcoaches delen de posters ook uit op de basisscholen. Met dit zomerprogramma kunnen ze elke dag vanuit huis aan de slag. Wethouder Cultuur, Dick van Zanten: ,,Kinderen kunnen zo spelenderwijs ontdekken hoe leuk het bijvoorbeeld is om het Gorcums Museum te bezoeken maar ze kunnen bijvoorbeeld ook de historie in stappen met een puzzeltocht in onze eigen vesting!” 

Het complete aanbod is te vinden op www.gorinchembeweegt.nl. Op social media wordt aan alle kinderen en aanbieders gevraagd om #gorcumsezomerchallenge te gebruiken zodat iedereen toch een beetje samen wordt uitgedaagd en de zomer kan vieren!

advertentie
advertentie