Afbeelding
Gemeente Gorinchem

#gorcumsezomerchallenge daagt Gorcumse jeugd uit

15 juli 2020 om 14:54 Recreatie

GORINCHEM Dat de zomervakantie voor veel kinderen anders zal verlopen dan oorspronkelijk de bedoeling was, mag duidelijk zijn. De uitbraak van het coronavirus zet (soms) een streep door vakantieplannen en veel zomerse activiteiten zijn geannuleerd. Ook het zomerprogramma dat Gorinchem Beweegt in de zomervakantie aanbiedt, is anders dan voorgaande jaren. ,,Maar beslist niet minder leuk”, vertelt een enthousiaste Margot Willemse van Gorinchem Beweegt.

door Mirjam de Swart

Een kampioenschap latje trap, mountainbiken in het nieuwe bikepark, de keuken in met hulp van Sweet Ima of met je ouders op pad voor een puzzeltocht door de stad. Het is slechts een greep uit de vele activiteiten waar de Gorcumse jeugd zich de komende zes weken mee bezig kan houden. Margot: ,,We hebben het zo divers mogelijk proberen te maken. Er is voor ieder wat wils. Van cultureel tot sportief. Van dingen die je thuis kunt doen tot activiteiten bij een sportvereniging. Je kunt alleen aan de slag, maar ook gezellige met je vrienden.”

De jeugd wordt deze zomervakantie uitgedaagd om heel veel challenges te gaan doen. Maar liefst 25 organisaties hebben deze challenges bedacht. Het resultaat is een Zomervakantie Survival Challenge poster vol uitdagingen voor de jeugd van Gorinchem. ,,Het was ontzettend leuk om te zien hoe creatief de verenigingen zijn met het bedenken van de challenges. Er zitten heel veel leuke uitdagingen bij.”

Hoewel er heel veel organisaties hebben meegedacht aan de Zomervakantie Survival Challenge is het Gorinchem Beweegt gelukt om alle challenges een plekje te geven op de poster. ,,We hebben niks hoeven schrappen en geen enkele organisatie teleur hoeven stellen. Juist omdat er zoveel mensen hebben meegedacht, is het aanbod zeer divers geworden”, vertelt Margot.

Een belangrijk onderdeel van de Zomervakantie Survival Challenge is het delen van de diverse challenges op social media. ,,We merken dat kinderen en jongeren dat heel leuk vinden om te doen.” Kinderen kunnen de uitvoering van hun challenges dus fotograferen of filmen en op social media plaatsen. ,,Met de hashtag #gorcumsezomerchallenge kunnen ze hun foto’s en filmpjes op Instagram, Facebook of TikTok plaatsen. Je kunt met deze hashtag dus ook zien hoe anderen het er van af hebben gebracht met al die challenges.”

De Zomervakantie Survival Challenge is te vinden op social media, op posters in de stad en in de krant. De buurtsportcoaches delen de posters ook uit op de basisscholen. Wethouder Cultuur, Dick van Zanten: ,,Kinderen kunnen zo spelenderwijs ontdekken hoe leuk het bijvoorbeeld is om het Gorcums Museum te bezoeken maar ze kunnen bijvoorbeeld ook de historie in stappen met een puzzeltocht in onze eigen vesting!”

Ook wethouder Joost van der Geest (sport) is enthousiast. ,,Al enkele jaren bieden we een actief zomerprogramma aan voor de kinderen in onze stad. Dit jaar was het door de onzekere tijd en de coronamaatregelen ook voor de organisaties een uitdaging om een passend programma te maken. Maar het is gewoon gelukt! We laten met elkaar weer zien dat de titel sportgemeente 2019 past bij de kracht van samen in Gorinchem.”

En ga je toch op vakantie? Ook dan kun je met uitdagingen aan de slag. ,,Ja hoor”, lacht Margot. ,,Mijn kinderen nemen de poster gewoon mee op vakantie, want ook dan kun je heel veel activiteiten gewoon doen. En de activiteiten lopen de hele zomervakantie door dus als je terugkomt van vakantie kun je er ook gewoon mee aan de slag.”

Voor meer informatie: www.gorinchembeweegt.nl. Ook op de social media-pagina;s van Gorinchem Beweegt is meer te lezen over de #gorcumsezomerchallenge.

advertentie
advertentie