Nevin van den Berg, Hidde Blom, Matthijs van Wijngaarden en Jasper de Boer.
Nevin van den Berg, Hidde Blom, Matthijs van Wijngaarden en Jasper de Boer. Verrasdag.nl

Gorcumse jongens bedenken verrassingsuitjes

Recreatie

[GORINCHEM] Een nachtmerrie voor elke controlfreak, maar een verrassend leuk uitje voor iedereen die de touwtjes wel uit handen durft te geven; de uitjes van Verrasdag.nl. Een idee van vier Gorcumse jongens. ,,Een dagje uit is altijd leuk, maar wij willen het net wat specialer maken.”

door Mirjam de Swart

Jasper de Boer, Hidde Blom, Matthijs van Wijngaarden en Nevin van den Berg studeren nog én werken alle vier bij de MacDonalds. Aan de keukentafel bij één van de jongens thuis ontstond het idee en in de ‘Mac’ werden de plannen verder uitgewerkt. De jongens willen mensen nieuwe steden en nieuwe dingen laten ontdekken door middel van een unieke belevenis. ,,Door het verrassingselement stappen mensen veel makkelijker over grenzen heen. Ze doen dingen die ze anders zo snel niet zouden doen. En dat vinden mensen blijkbaar leuk, want eigenlijk iedereen reageert enthousiast”, vertelt Hidde Blom.

[EFTELING] Matthijs vult aan: ,,Door corona zijn verre reizen en stedentrips nauwelijks mogelijk. Mensen vervelen zich. Ze willen toch graag wat leuks doen, dan maar wat dichter bij huis. Zo ontstond ons idee voor citytrips in Nederland. Wij wilden wel wat extra’s meegeven aan zo’n dagje uit dus voegden we een verrassingselement toe. Als je een uitje bij ons boekt hoor je de avond van tevoren pas naar welke stad je gaat en op de dag zelf hoor je wat je gaat doen. En nee, we zullen je niet naar de Efteling sturen. Het moet wel uniek zijn.”

“We zullen een ouder echtpaar bijvoorbeeld niet zo snel naar een klimhal sturen”

Beste een spannend gegeven: betalen voor iets waarvan je eigenlijk niet weet wat het precies inhoudt. Het viertal ziet er de lol wel van in en zij niet alleen; er zijn de afgelopen maanden al heel wat verrassingsuitjes geboekt. Je hoeft niet bang te zijn dat je ergens naar toe wordt gestuurd waar je het echt niet naar je zin hebt, legt Matthijs uit. ,,Je kunt van te voren aangeven wat je interesses zijn, welke steden je absoluut niet wil bezoeken en meer. Zo proberen we zo goed mogelijk te inventariseren wat mensen leuk vinden.” Hidde vult lachend aan: ,,We zullen een ouder echtpaar bijvoorbeeld niet zo snel naar een klimhal sturen.”

[CORONA] Volgens de vier Gorcumers is er genoeg leuks te doen in Nederland. ,,Er is niks mis met Nederland. Er zijn hier genoeg verrassende uitjes te vinden”, aldus Jasper. ,,En het is nog goed voor de Nederlandse economie ook. Door corona vallen hebben veel ondernemers in de horeca en het toerisme al zwaar genoeg. Lokaal reizen is dan zo slecht nog niet.” De jongens selecteren alleen uitjes die ze zelf uniek genoeg vinden. Bovendien wordt er ook goed gekeken of een uitje coronaproof is. ,,We willen onze klanten wel een veilig dagje uit kunnen garanderen”, aldus Matthijs.

Inmiddels bieden de Gorcumers ook giftcards aan. En ook die vinden gretig aftrek. Matthijs: ,,Met de komende feestdagen kan het een heel leuk cadeau zijn, denken wij.” ,,Het is ook echt een uniek dagje uit voor iedereen”, benadrukt Hidde. ,,Of je nu met zijn tweetjes weg wil of met een groep, of je jong of oud bent of je iets unieks zoekt voor een bedrijfsuitje. Bij ons kun je voor van alles terecht. We hebben inmiddels een aardige database aan unieke uitjes en daar komt alleen maar meer bij.”

Wie meer wil weten over deze verrassend leuke uitjes kan terecht op www.verrasdag.nl.

advertentie
advertentie