Afbeelding
GeoFort

GeoFort Herwijnen opent nieuw klimaatdoolhof vanaf Pasen

31 maart 2021 om 12:43 Recreatie

HERWIJNEN Het sciencecentrum GeoFort in Herwijnen heeft een nieuw doolhof gerealiseerd over de klimaatverandering. Je baant je een weg door de thema’s hitte, overstroming, droogte en zeespiegelstijging. Je wordt ondergedompeld in meer dan 70 kaarten en grafieken. De laatste deur heeft een codeslot die je alleen kunt ontgrendelen als je het klimaatraadsel hebt opgelost...

Normaal bevindt het klimaatdoolhof zich in het betaalde gedeelte van GeoFort. Speciaal om kinderen in deze corona-periode te stimuleren buiten te spelen heeft GeoFort dit onderdeel toegevoegd aan de gratis openluchtspeurtuin. Tijdens alle weekeinden, feestdagen en schoolvakanties is deze speurtuin geopend voor publiek.

Behalve het klimaatdoolhof zijn er negentien andere speurtuinonderdelen geopend, zoals het geurendoolhof, de GlobeQuiz, bamboe-bouwen, CoördinatenQuiz, moordspel, Fake Maps, het mobiliteitsspel, levensgroot schaken en de Staatsbosbeheer vleermuisspeurtocht. Alles is gratis toegankelijk en coronaproof op het enorme forteiland in de buitenlucht. Er zijn voldoende verschillende onderdelen voor meer dan 2 uur speurplezier.

Het pannenkoekenrestaurant van GeoFort “De Wereldpan” heeft een take-away ingericht met pannenkoeken, patat, koffie, thee en taart. 

GeoFort is een interactief themapark gericht op de toekomst van de planeet aarde. Het is uitgeroepen tot het beste kindermuseum van de wereld.

GeoFort, Nieuwe Steeg 74 Herwijnen 

www.geofort.nl

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie