Ontwerp van een meer duurzaam sanitairgebouw
Ontwerp van een meer duurzaam sanitairgebouw Riveer

Zonnepanelen en mobiele bomen bij sanitairgebouw in Lingehaven

23 juli 2021 om 07:47 Recreatie

GORINCHEM Het sanitairgebouw van de Lingehaven is na meer dan dertig jaar toe aan een grondige renovatie. Dat biedt tevens kansen voor een meer duurzaam gebouw met bijvoorbeeld hergebruik van water en zonnepanelen op het dak.

De afgelopen periode is gewerkt aan een plan om het huidige voorzieningengebouw op de Derde Waterkering te verbouwen. Het sanitairgebouw van de haven staat er sinds 1988, toen de haven na een grootse renovatie werd opgeleverd als passantenhaven. Daardoor is het gebouw toe aan een update die past in de huidige tijd en omgeving.

Daarnaast past de verbouwing bij de duurzaamheidsambities van de Lingehaven. In het plan komen hergebruik van douche- en spoelwater en energiezuinige verlichting aan bod. Ook komt er een nieuwe indeling, waardoor het gebouw in de winterperiode gedeeltelijk gesloten kan worden. Zo kan bespaard worden op energie- en schoonmaakkosten. Aan de buitenkant worden de dakpannen vervangen door een groendak met zonnecollectoren. Het zonnescherm wordt vervangen door verplaatsbare bakken met bomen. Hiermee draagt het nieuwe voorzieningengebouw bij aan de vergroening van de haven én de binnenstad.

.

Het sanitairgebouw aan de Lingehaven
advertentie
advertentie