Afbeelding
Staatsbosbeheer

Struintocht in het Munnikenland: beleef de natuur met al je zintuigen

14 april 2022 om 13:25 Recreatie

GORINCHEM Staatsbosbeheer verzorgt maandag 18 april een leuke en leerzame excursie voor jong en oud in de uiterwaarden van het Munnikenland rond Slot Loevestein. Het Munnikenland staat in open verbinding met de Waal en bij hoogwater stroomt het over. De rivierdynamiek heeft hier vrij spel. Onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer ontdek je dit ruige gebied. Kom meer te weten over de planten en dieren die hier leven en wie weet sta je oog in oog met een rode geus of een konikpaard. Een echte tocht voor jong én oud.

De struintocht begint om 11.00 uur en duurt 2 uur. De kosten zijn €4,50, voor kinderen en €7, voor volwassenen. Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren.

De struintochten van Staatsbosbeheer starten in de vesting van Slot Loevestein. Daar wordt men ontvangen door de natuurgids. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar deze startlocatie

advertentie
advertentie