Hollandse Waterlinies Fietstour - startpunt Gorinchem
Hollandse Waterlinies Fietstour - startpunt Gorinchem Central Events

Fiets vanuit Gorinchem mee door het historische waterlinielandschap

Recreatie

GORINCHEM Op zondag 29 mei kan iedereen op een sportieve manier de geschiedenis beleven van de Oude Hollandse Waterlinie, namelijk op de fiets. De Oude Hollandse Waterlinie Fietstour staat in het teken van het 350-jarig bestaan van de Oude Hollandse Waterlinie. Om deze historie te vieren organiseert Stichting Oude Hollandse Waterlinie dit jaar allerlei jubileumactiviteiten en evenementen langs de hele linie. Met de start in Gorinchem, de hoeksteen van de linie, sluit deze fietstour daar prachtig op aan.

De start en finish zijn op zondag 29 mei in Gorinchem. Fietsers kunnen kiezen tussen een route van 35 of 60 kilometer, die langs bestaande fietsknooppunten lopen. De fietstour is geschikt voor recreatieve fietsers, jong én oud. De routes voeren door een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met molens, gemalen, bruggen, sluizen, waterkeringen en vestingsteden die nog steeds herinneren aan de Oude Hollandse Waterlinie van 1672 die destijds werd ingezet om de vijandige Franse opmars een halt toe te roepen. 

De Oude Hollandse Waterlinie Fietstour draait om veel meer dan het fietsen van een mooie route. Er zijn diverse bezienswaardigheden en activiteiten in het programma opgenomen. Bijvoorbeeld een bezoek aan het Nationaal Glasmuseum in Leerdam? En stop ook zeker even bij de Martinuskerk in Woudrichem en de Dalempoort in Gorinchem waar een gids klaarstaat om je het een en ander te vertellen.

Men kan op zondag 29 mei vanuit twee verschillende locaties langs de Oude Hollandse Waterlinie fietsen: Gorinchem of Gouda-Reeuwijk. Meer informatie of direct inschrijven: www.oudehollandsewaterliniefietstour.nl

Hollandse Waterlinies Fietstour 2021
Stelling van Amsterdam
advertentie