Wethouder Fatih Polatli hijst de Blauwe Vlag en Groene wimpel in de Lingehaven
Wethouder Fatih Polatli hijst de Blauwe Vlag en Groene wimpel in de Lingehaven Gemeente Gorinchem

Lingehaven mag opnieuw Blauwe vlag en Groene wimpel hijsen

15 mei 2023 om 12:50 Recreatie

GORINCHEM Afgelopen week kreeg de Lingehaven in Gorinchem opnieuw de Blauwe Vlag uitgereikt. Ook mocht ze de Groene Wimpel in ontvangst nemen. Tijdens een speciale bijeenkomst van de Internationale Jury voor de Blauwe Vlag in Wassenaar werd dit bekendgemaakt.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. De Lingehaven verdient de Blauwe Vlag omdat het voldoet aan de strenge eisen van de Blauwe Vlag, zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de haven nog aan de vereisten voldoet. In 2011 kreeg de Lingehaven voor het eerst de Blauwe Vlag. 

GROENE WIMPEL

Gecertificeerde jachthavens kunnen in aanmerking komen voor een extra award: de Groene Wimpel. De Lingehaven heeft deze wimpel verdiend, omdat zij boven op de internationale criteria extra inspanningen gedaan heeft op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en verduurzaming van de jachthaven. Denk daarbij aan extra maatregelen op gebied van energie- en waterbesparing, duurzaam inkopen, gebruik van duurzame bouwmaterialen en afvalscheiding.

MILIEUKENMERK

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. De Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen en jachthavenbeheerders. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en een schone en veilige haven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie