Molen De Hoop in Gorinchem
Molen De Hoop in Gorinchem Patrick Ippel

Patrick Ippel winnaar fotowedstrijd Oude Hollandse Waterlinie 2023 met foto De Hoop in Gorinchem

20 november 2023 om 11:45 Recreatie

GORINCHEM Het thema voor de jaarlijkse fotowedstrijd was ‘Wandelen langs de Oude Hollandse Waterlinie’. Heel wat mensen zijn op pad gegaan en hebben vele mooie foto’s ingestuurd. De foto van Patrick Ippel werd door de jury uitgeroepen tot winnaar.

Over de winnende foto van molen De Hoop in Gorinchem liet de jury weten vooral gecharmeerd te zijn van de vele details van de waterlinie die zichtbaar zijn op de foto. ,,Het is een prachtige foto met al die kleuren. Hij geeft een Hollands gevoel met verdedigingswerk en de wal op achtergrond, er is een prachtige zonsopgang te zien ook!”, aldus de jury.

De tweede prijs was voor Andrzej Wieciech. Hij maakte een zeer fraaie foto met een zichtbare wandelweg aan het beginpunt van de LAW/OHW wandelroute bij het Muiderslot. Een mooi beeld van het slot, de gracht en de haven op achtergrond met ondergaande zon. De derde prijs gaat naar de foto van Agnes Advocaat. Zij vermeldde bij de inzending: “De foto is gemaakt bij slot Loevestein bij zonsopgang. Ik wandel daar regelmatig heen met m’n ontbijt om te genieten van de natuur en de rivier.”

Voor het thema wandelen is gekozen omdat dit jaar een prachtige nieuwe wandelgids is verschenen. In de gids wordt beschreven hoe je in elf etappes langs de hele Oude Hollandse Waterlinie kunt wandelen, van het Muiderslot tot Slot Loevestein en dwars door het Groene Hart. In de wandelgids vind je duidelijke informatie, routekaartjes, schitterende foto’s en historische informatie. Meer info over deze gids vind je op oudehollandsewaterlinie.nl/wandelgids

In de jury dit jaar zaten Margot Stolk (Oud directeur OHW), Martine van Amerongen (Groene Hart) en Kitty Kusters (Woerden Marketing). De organisatie was in handen van Sjaak Loef. De stichting is hen allen dankbaar voor hun inzet.

Het beginpunt van de LAW/OHW wandelroute bij het Muiderslot
“De foto is gemaakt bij slot Loevestein bij zonsopgang."
advertentie
advertentie