In afwachting van de start van de lampionnenoptocht
In afwachting van de start van de lampionnenoptocht Hannie Visser-Kieboom

Feestelijk openingsweekend in kerk Oosterlicht

5 november 2022 om 19:16 Religie

GORINCHEM Zo’n 150 kinderen en ouders liepen vrijdagavond mee in de lampionnenoptocht van de protestantse wijkgemeente Oosterlicht. De optocht vormde de aftrap van een feestelijk openingsweekend van de nieuwe kerk op Gorinchem-Oost. 

De Protestantse wijkgemeente Oosterlicht en de Gereformeerde kerk vrijgemaakt maken sinds zondag 9 oktober gebruik van de nieuwe kerk Oosterlicht. Het openingsweekend begon vrijdag aan het einde van de middag met het versieren van lampionnen. Ook werden de kinderen en hun ouders getrakteerd op ‘Friet van Aniet’. Eenmaal donker trok de lampionnentocht door de wijk. 

KNETTERGEK Zaterdag was het in de ochtend open huis met koffie en gebak van stichting Philadelphia en Syndion. ‘s Middags speelde kindertheater Knettergek de voorstelling ‘Land in zicht’  met het koor Amazing Kids. Het openingsweekend wordt zondag afgesloten met ‘de preek van de leek’ door Hans van der Meij, voorzitter kringloopcentrum Giessenlanden. Van 16.00 tot 17:00 uur is er nog een sing-in met gospelband Think Twice uit Sleeuwijk.     

Lampionnen versieren in de kerk
Versierde lampionnen
In de rij voor een frietje van Aniet
Het gehele weekend waren er activiteiten in de kerk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie