Het ontwerp van de nieuwe kerk in Gorinchem-Oost
Het ontwerp van de nieuwe kerk in Gorinchem-Oost PKN Gorinchem

Nieuwe kerk op Gorinchem-Oost krijgt naam Oosterlicht

4 september 2022 om 18:58 Religie

GORINCHEM Als naam voor de nieuwe kerk in Gorinchem-Oost is gekozen voor ‘Oosterlicht’. De naam is onthuld na afloop van de dienst op zondag 4 september. Voor de keuze van de naam had de gemeente een prijsvraag uitgeschreven, in totaal werden 150 namen ingediend.

Op 20 november vorig jaar werd officieel de eerste paal geslagen voor de kerk in Gorinchem-Oost. Vlak voor de bouwvakvakantie werd de kerk door de aannemer opgeleverd. Met vrijwilligers wordt thans hard gewerkt om de kerk gereed te maken voor de ingebruikname op zondag 9 oktober. Zo wordt zaterdag 10 september de bestrating rond de kerk gelegd. Op 4, 5 en 6 november is het openingsweekend met verschillende activiteiten voor de hele wijk Gorinchem-Oost.

De PKN wijkgemeente Gorinchem-Oost ontstond ruim twintig jaar geleden, lang kerkte de gemeente in de Regenboogschool. In de zomermaanden werd gebruikt gemaakt van het Dalems kerkje, dat in 2001 werd verkocht aan de gemeente Gorinchem. Op 14 augustus van dit jaar werd daar de laatste dienst gehouden van de gemeente. Door de verkoop van het Dalems kerkje met pastorie en door te sparen lukte het de gemeente een nieuwe kerk te bouwen in Gorinchem-Oost. 

Als de kerk af is, gaat ook de Gereformeerd Kerk Vrijgemaakt de kerk huren. Ook andere partijen gaan gebruik maken van de kerk, die straks moet uitgroeien tot een ontmoetingsplek voor iedereen in Gorinchem-Oost. In de kerkzaal is straks plaats voor 200 mensen; met het wegschuiven van een tussenwand is dat eenvoudig te verruimen tot 300 zitplaatsen. De wijkgemeente telt zo’n 800 leden. 

advertentie
advertentie