Een beeld uit de NOS-uitzendingen van 18 november 1989
Een beeld uit de NOS-uitzendingen van 18 november 1989 NOS

Sinterklaasintocht 1989: ‘Herinneringen aan mijn broer’

13 oktober 2023 om 14:20 Sinterklaas

GORINCHEM Op onze oproep voor verhalen en foto’s van wie ook bij de vorige landelijke intocht in Gorinchem (in 1989) was, komen de eerste inzendingen binnen. Waaronder dit ontroerende verhaal van Jacqueline Snoek: 

,,Sinterklaasintocht 1989. Mijn broer Patrick Snoek was erbij, hij was toen Burgemeester van het Timmerdorp. Het Timmerdorp had voor de intocht een boot getimmerd en mijn broer mocht Sinterklaas rondleiden. Hij was hier erg trots op. We zijn heel blij met deze herinnering. Mijn broer is helaas veel te vroeg overleden. Dat de landelijke intocht dit jaar in Gorinchem is maakt het voor mij en mijn familie extra bijzonder. Mijn zoontje is momenteel dezelfde leeftijd als die mijn broer is 1989 had. Ik woon nog steeds in Gorinchem en we gaan zeker kijken op 18 november!”

Ook herinneringen aan en/of foto’s van de intocht van 1989? Deel ze met ons via Stad.Gorinchem@bdu.nl

Sinterklaas vertelde vrijdag in het Sinterklaasjournaal dat hij helemaal niet naar Gorinchem gaat! Vergist de goedheiligman zich of niet? Volg alle ontwikkelingen over de intocht in ons liveblog!

Volg DeStadGorinchem.nl op alle kanalen en maak supermakkelijk kans op schitterende prijzen, zoals een ballonvaart, een overnachting in de B&B van Slot Loevestein, kaarten voor het Sintfestijn op Loevestein, vrijkaarten voor avonturenpark Molenwaard en een van de unieke Gorcumse chocoladeletters van Olala Chocola. Klik hier!

advertentie
advertentie