Het ontwerp van de elektrische veren
Het ontwerp van de elektrische veren Riveer

Poolse kiellegging van Gorinchem XII en Altena VI

16 december 2021 om 15:13 Verkeer en vervoer

Speciaal voor de kiellegging reisde een delegatie van Holland Shipyards Group, Riveer en Coco Yachts af naar scheepswerf Alumare in Swinoujscie, Polen, waar de casco’s worden gebouwd. De ceremonie was vanuit Nederland via een livestream te volgen. Na een welkomstwoord door Alumare, vertelt Marco Hoogendoorn van Holland Shipyards Group uit te kijken “naar een hele interessante, dynamische samenwerking de komende maanden”. Volgens planning komen de aluminium casco’s begin juni en eind juli 2022 naar Nederland, om bij Holland Shipyards afgebouwd te worden.

GORINCHEM  De twee nieuwe elektrische veren van Riveer krijgen de naam Gorinchem XII en Altena VI. Met de naam Gorinchem XII wordt een volgende in de Gorinchem serie vernoemd. De naam Altena VI is gekozen omdat de gemeente voor de helft meebetaald aan de nieuwe veren die in Polen worden gebouwd. Woensdagmiddag was de kiellegging live te volgen.


DUURZAAM VAREN Vanuit Nederland werden ook de namen van de nieuwe schepen bekend gemaakt door wethouder Joost van der Geest. “Vanaf 2023 gaan we een duurzame toekomst in met de Gorinchem XII en de Altena VI,” aldus Van der Geest. Beide gemeenten zijn financier van de nieuwe ponten die gaan varen tussen Gorinchem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld. Holland Shipyards overhandigde twee herinneringsbordjes aan Riveer, waarop de namen te zien zijn.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie