De enquêtes worden afgenomen op de diverse veren van en naar Altena
De enquêtes worden afgenomen op de diverse veren van en naar Altena Hannie Visser-Kieboom

Enquête over het gebruik van pontjes in de regio

Verkeer en vervoer

REGIO De gemeente Altena peilt met een enquête de mening over alle veerdiensten en pontjes in de regio. De oevergemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Dordrecht, Heusden, Waalwijk en Zaltbommel ondersteunen het onderzoek omdat ook inwoners uit die gemeenten gebruik maken van de veren en pontjes.

De gemeente Altena wil graag weten wat inwoners, forensen en toeristen vinden van de veerdiensten en pontjes in de gemeente. Onderzoekers nemen op de veerdiensten en pontjes de enquête af bij reizigers, en de vragenlijst is door iedereen online in te vullen. De gemeente hoort niet alleen graag de mening van de gebruikers van de veerdiensten, maar ook van degene die juist een ander vervoersmiddel kiezen. De enquêtes worden tot en met 31 mei afgenomen.. 

VERBREDING A27 Wethouder Hans Tanis van de gemeente Altena benadrukt het belang van de veerdiensten en pontjes voor een goede bereikbaarheid: ,,Altena is een eiland, we zijn aan alle kanten ingeklemd door water. Bij onze bereikbaarheid spelen bruggen en water een grote rol. Veerdiensten en pontjes zijn belangrijk. We horen daarom graag wat gebruikers van de huidige veren en pontjes vinden, en we zijn benieuwd waarom inwoners, forensen of toeristen de veerdiensten juist niet gebruiken. Op basis van de input werken we verder aan de bereikbaarheid van Altena.” Zo wordt in de enquete gewezen op de verbreding van de A27 en krijgen de geënquêteerden de vraag voorgelegd of ze dan gebruik gaan maken van de veerdiensten. Ook een mogelijke verbinding met de waterbus richting Drechtsteden en Rotterdam komt aan bod. 

CADEAUBONNEN In de vragenlijst kan iedereen zijn of haar mening geven over bijvoorbeeld de ticketprijs, de dienstregeling en faciliteiten bij het wachten, maar ook aangeven waarom men weinig of geen gebruik maakt van de veerdiensten en pontjes. De komende weken worden er op de veerdiensten en pontjes enquêtes afgenomen bij reizigers. De vragenlijst is door iedereen online in te vullen via www.startvragenlijst.nl/veerpont. Het invullen kan tot en met 31 mei en duurt vijf minuten. Er worden 20 x 25 euro cadeaubonnen verloot onder de respondenten. 

advertentie