De stadsafsluiting op de hoek Langendijk
De stadsafsluiting op de hoek Langendijk Hannie Visser-Kieboom

Gorinchem gaat in 2024 dynamische stadsafsluitingen herzien

3 oktober 2023 om 17:09 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Wethouder Fatih Polatli kondigde maandagavond aan dat Gornchem het toegangsbeleid in de stad gaat herzien. Dat deed hij na vragen van  VVD raadslid Niels van Santen over de dynamische stadsafsluitingen, ook wel pollers genoemd. Deze zomer werd de afsluiting op de Westwagenstraat onherstelbaar beschadigd na een aanrijding. Vanwege levertijd kan het nog wel even duren alvorens deze wordt vervangen.

,,Zonder pollers komt het aan op onze borden en handhaving, waarbij de capaciteit beperkt is. De situatie is dus nu dat iedereen kan doorrijden, met als gevolg vaak oplopende irritaties bij bewoners, winkelend publiek en winkeliers. Pollers zijn dus erg duur in onderhoud, veroorzaken economische schade als gevolg van aanrijding(en) en irritatie als gevolg van het doorrijden en parkeren op plekken waar het niet mag”, zo hield Niels van Santen de raad voor. 

Hij pleitte daarom voor kentekenherkenning, zoals in Dordrecht of Delft. HIj denkt dat het goedkoper is en vriendelijker voor het straatbeeld. Verder biedt het de mogelijkheid om ook bromfietsers en scooters te weren. HIj wil van het college weten wat ze van kentekenherkenning vinden. ,,Mochten zowel pollers als kentekenherkenning geen gewenste toekomstige oplossingen zijn, hoe gaan we dan om met de (huidige)situatie in Gorinchem? Of laten we het enkel afhangen van de capaciteit van onze handhaving?” 

De wethouder kwam na de vragen met de mededeling dat in 2024 het toegangsbeleid wordt herzien. ,,We houden het systeem zo lang mogelijk in bedrijf, bij schade worden de afsluitingen hersteld.” Polatli sluit niet uit dat Gorinchem straks kiest voor bijvoorbeeld kentekenregistratie. Gorinchem heeft in totaal elf stadsafsluitingen. Vorig jaar werden de afsluitingen in de Westwagenstraat en op de Langendijk vervangen. De kosten daarvoor waren 85.000 euro.

.

De dynamische stadsafsluiting op de Westwagenstraat moet worden vervangen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie