José Euser van Snoepwinkel Kiekeboe heeft altijd wat te vieren
José Euser van Snoepwinkel Kiekeboe heeft altijd wat te vieren St. Gorinchem Citymarketing

Koopzondag bij Snoepwinkel Kiekeboe

Winkels

[GORINCHEM] José Euser van Snoepwinkel Kiekeboe heeft altijd wat te vieren. Er is op ieder moment wel een aanleiding voor een lekker snoepje. Haar bezoekers worden verwelkomd door de heerlijke zoete geur in haar winkel en verbazen zich vaak over het uitgebreide aanbod van minimaal 500 snoepsoorten.

José staat bijna altijd in haar smakelijke en aanlokkelijke snoepwinkel aan de Burgstraat 21. Ze is van woensdag tot en met zaterdag regulier open en op koopzondag van 13 tot 16 uur. Ze lacht vriendelijk en wijst op de kartonnen schooltasjes die staan te pronken. ,,Deze doen het altijd goed. Vul ze met van allerlei lekkers en maak iemand blij. Een zorgvuldig samengesteld snoepcadeau wordt door iedereen gewaardeerd.’’ 

Ze vertelt dat de jeugd een andere keuze kent in vergelijking met bijvoorbeeld senioren. De jonge generatie laat zich graag leiden door snoep wat op TikTok wordt getoond, ouderen door het Oudhollandse snoep. Deze zijn zeer gevarieerd in de grote collectie snoeppotten achter de toonbank verkrijgbaar. Toverballen, roomboterwafeltjes, polkabrokken of gewoon in een lekkere mix.

De jeugd is dol op Amerikaans snoep en schepsnoep uit de wand. Een uitdagende collectie die regelmatig wisselt als er weer een nieuwe trend op komt. 

José: ,,We hebben voor elke gelegenheid snoepzakken, boeketten, blikken en potten. De klant kan maar kiezen. De toerist neemt bijvoorbeeld vaak een kaneelstok of stroopsoldaatje mee. Bij ons kun je altijd slagen.’’ 

Ze is in de Burgstraat begonnen met de Poppetjesshop, inkoop en verkoop van vintage Playmobil. Het snoepwinkeltje naast haar kwam twee jaar later te koop en José zag haar kans. Ze voegde de winkels samen en heeft nog steeds Playmobil achter in de zaak staan. 

[a] [Tijdens koopzondag 26 juni in Gorinchem is niet alleen Snoepwinkel Kiekeboe en de bijbehorende Poppetjesshop in de Burgstraat open, maar doet de hele Gorinchemse binnenstad gezellig mee. De algemene koopzondag is van 12.30 tot 17.00 uur.  Parkeren is in alle parkeergarages gratis.

advertentie
advertentie