Beide bouwterreinen liggen aan de rand van de Lingewijk
Beide bouwterreinen liggen aan de rand van de Lingewijk Wijkbelang Lingewijk

Waar is het groene maatpak van de Lingewijk?

11 juni 2021 om 19:42 Wonen

GORINCHEM Frank van der Meer, voorzitter van wijkbelang Lingewijk, stond donderdagavond op de zeepkist in het stadhuis. Hij vroeg aandacht voor de bouwplannen op de voormalige terrein van het Wellantcollege en RWS. Hij gebruikte daarbij de beeldspraak van het groene maatpak.

Een beetje jammer voor Van der Meer was wel dat opnieuw sprake was van een digitale raadsvergadering. Zo konden de raadsleden slechts vanaf hun beeldscherm toekijken hoe de voorzitter van het wijkbelang zijn slecht zittende zwarte colbertje en bruine broek gebruikte om zijn punt te maken. Hij bestempelde de gemeente Gorinchem daarin tot de ‘kleermaker’, die nu een slecht pak heeft geleverd. Al langere tijd liggen in de wijk de terreinen van het voormalige Wellantcollege en Rijkswaterstaat braak, maar recent zijn toch plannen ontwikkeld voor beide terreinen. RED-O werkt samen met Greenleaf, dat het terrein van het Rijksvastgoedbedrijf herontwikkelt, aan een stedebouwkundige en landschappelijke visie voor het gebied. Zo wordt de school door RED-O omgebouwd tot 49 appartementen. Wynand Verhoef van RED-O liet eerder weten daarover in juni een informatieavond te houden voor de wijk.

Van der Meer vertelde beeldend dat hij een groen maatpak had besteld voor de bouwplannen, daarmee refererend aan de wens van wijkbelang om het groene karakter van de wijk te behouden. In 2018 had de gemeente toegezegd dat de nieuwbouw zou bestaan uit kleinschalige laagbouw met meer groen in de wijk. In de bouwplannen van beide ontwikkelaars zou juist sprake zijn van meer hoogbouw; ook worden beide plannen niet gelijktijdig ontwikkeld. PvdA raadslid Jack Oostrum was wel gecharmeerd van de beeldspraak van het groene maatpak en heeft de verantwoordelijk wethouder om nadere uitleg gevraagd. Everdien Hamann liet weten dat ze nog geen concreet bouwplan heeft gezien voor beide locaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie