Alle woningen moeten zijn voorzien van rookmelders
Alle woningen moeten zijn voorzien van rookmelders Poort 6

Nog niet alle gemeentelijke panden hebben rookmelders

Wonen

[GORINCHEM] VVD raadslid Niels van Santen wilde donderdagavond van wethouder Dick van Zanten weten of alle gemeentelijke panden inmiddels voorzien zijn van rookmelders. Per 1 juli is het verplicht rookmelders te installeren.

De VVD deed al eerder navraag over de rookmelders en vroeg om de uitkomsten van de brandscan. Ook omdat eerder bleek dat in Gorinchem in 2020 en 2021 diverse woningbranden plaatsvonden. In april van dit jaar overleed opnieuw iemand bij een woningbrand. De negen huurwoningen van de gemeente Gorinchem zijn inmiddels voorzien van rookmelders. Van het overige gemeentelijk vastgoed is nu dertig procent voorzien van rookmelders,  zo bleek uit de brandscan. De overige zeventig procent wordt volgens wethouder Van Zanten voor 1 januari 2023 voorzien van rookmelders.

Op de vraag van Van Santen of alle huurwoningen van Poort6 inmiddels rookmelders hebben, moest de wethouder het antwoord schuldig blijven. VVD’er Van Santen vroeg nadrukkelijk waarom de wethouder niet even had gebeld met Poort6. ,,Wij houden geen toezicht op Poort6, wel kunt u op de website van Poort6 lezer over rookmelders”, aldus wethouder Van Zanten.

.

advertentie
advertentie