Afbeelding
Peter Tijssen
ADVERTORIAL

Mondzorg 2.0 bij Kuypers

14 februari 2020 om 10:00 Zakelijk

GORINCHEM Niemand zou ervan opkijken al tandarts Rob Kuypers het, met 34 jaar mondzorg op de teller, iets rustiger aan gaat doen. Kuypers zelf denkt er echter nog niet aan. Alle medewerkers van de praktijk werken hard aan de ontwikkeling en innovatie van tandheelkunde, onder andere met de vorig jaar geopende preventiepraktijk. ,,Wij hebben tijd en aandacht voor de mens achter het gebit."

Vierendertig jaar terug startte hij met assistente Ageeth aan de Kalkhaven, nu werkt hij met vijfentwintig mensen in twee praktijken aan de Mozartstraat. ,,Langzaamaan is de praktijk verder uitgebouwd.", vertelt tandarts Rob Kuypers. ,,Inmiddels werken er vijf tandartsen, drie mondhygiënisten, baliemedewerkers, een preventie-, orthodontie- en sterilisatieassistent en een kwaliteitsmanager. Ageeth is nu manager van beide praktijken. Tandartsen worden voor een groot deel opgeleid om te repareren, maar tandheelkunde is voor ons niet alleen het vullen van gaatjes. Daarom proberen we ons op alle vlakken te blijven ontwikkelen."

De preventiepraktijk is daar een tastbaar resultaat van. ,,Repareren vinden we leuk hoor, anders hadden we dit vak niet gekozen. Het is zo leuk omdat we met ons vak mensen kunnen helpen. We helpen alleen nog beter als we vertellen hoe schades voorkomen kunnen worden. Mondbacteriën veroorzaken niet alleen gaatjes en slechte adem, maar kunnen ook gelinkt worden aan onder andere hart- en vaatziekten en diabetes. Behalve goede mondverzorging zijn ook voeding en levensstijl van groot belang in dit kader. Daarover geven we advies, aangepast op de situatie van de persoon zelf. Persoonlijke, eerlijke aandacht en rust is erg belangrijk voor ons. Daardoor krijgen onze bezoekers een veilig gevoel en een wederzijdse vertrouwensband. Mensen moeten het prettig vinden om naar onze praktijk te komen. De vertrouwensband is extra belangrijk bij Kuypers' eigen specialisatie gnathologie. ,,Bij het ontstaan van kaakklachten spelen psychosociale aspecten vaak een rol. Daarom moet ik in mijn specialisme verder kijken dan de zichtbare problemen. Het is mooi als mensen me ook op psychosociaal vlak voldoende vertrouwen om zulke problemen aan te pakken."

Collega- tandartsen vragen zich regelmatig af de nieuwe praktijk-opzet financieel rendabel is ,,Dat kan ik me ergens wel voorstellen, want een preventiepraktijk kost veel geld. Toch geloof ik erin. Als we kinderen vanaf jonge leeftijd intensief kunnen begeleiden op het gebied van preventie, zoals wij dat doen met ons Gewoon Gaaf project, gaan er in de toekomst veranderingen optreden in het werk wat wij als tandartsen doen. Het aantal kunstgebitten nemen nu al af en ik hoop dat ze uiteindelijk overbodig worden. Dat lijkt misschien tegenstrijdig met ons 'zakelijke belang', maar uiteindelijk gaan we voor het beste resultaat voor degene die in onze stoel ligt."

Mozartstraat 3 (praktijk) en 2b (preventie) in Gorinchem. 0183-648 644 - www.kuypersmondzorg.nl

advertentie
advertentie