Na schooltijd aan de slag met Cambridge English.
Na schooltijd aan de slag met Cambridge English. www.xtraenglish4kids.com

Cambridge English voor basisschool

1 september 2020 om 16:57 Zakelijk

GORINCHEM Al zes jaar lang helpt Shabnam Hofland kinderen in Gorinchem de Engelse taalvaardigheid te verbeteren. Met Xtra English4kids geeft ze basisschoolkinderen naschoolse lessen Cambridge English. Woensdag 2 september is er een (gratis) proefles. 

Waarom bent u begonnen met Xtra English4kids?

,,Ik zit al twintig jaar in het onderwijs en ik merkte dat Cambridge English (Engels van het hoogste niveau, red.) wereldwijd steeds belangrijker werd. Tegelijkertijd werd het gat tussen basisonderwijs en voortgezet onderwijs te groot”, vertelt Shabnam Hofland. ,,Om een goede aansluiting te krijgen met het voortgezet onderwijs, moet je in het basisonderwijs een stevige basis bieden. Ik wilde altijd al kinderen helpen met het ontwikkelen van hun Engelse taalvaardigheid en om ze nieuwsgierig te maken hoe je een taal moet leren. Daarom begon ik met het geven van Cambridge English voor kinderen uit groep 7 en 8. We startten met twaalf kinderen en inmiddels geven we les aan meer dan honderd kinderen, ook al vanaf groep 4.”

Waarom al aan kinderen in groep 4?

,,Hoe jonger een kind, hoe sneller en beter ze leren, áls je op een leuke manier lesgeeft. Dat is een bewezen feit. Kinderen houden ook van uitdagingen op deze leeftijd. Wij bieden met Cambridge English deze uitdaging.”

Op een leuke manier lesgeven: hoe doe je dat?

,,Enthousiasme van de leraar is heel belangrijk. Daarnaast is het voor ons belangrijk om de behoefte en het niveau van elk kind te begrijpen. Hoe leert een kind het makkelijkste? Daar passen wij ons aan. Naast het tekstboek gebruiken wij ook games, YouTube-filmpjes en online oefeningen in onze lessen, zo leren de kinderen de lesstof nog makkelijker. Wat betreft de woordenschat: kinderen leren bij ons woorden uit de context in plaats van woordjes te stampen. Wij bieden de leestekst aan en kinderen ontdekken zelf de betekenis. Er zitten maximaal vijftien leerlingen in een klas, dus ieder kind krijgt aandacht.”

Merkt u resultaat?

,,Zeker! We merken dat ‘onze kinderen’ hoger onderwijs gaan volgen dan het CITO-advies is en uitstekende resultaten in het voortgezet onderwijs halen. Én zodra één kind van een gezin bij ons geweest is, volgen broertjes en zusjes ook. Dat zegt genoeg over de resultaten.”

TEST Dit jaar bestaat er voor het eerst de mogelijkheid om in juni 2021 een Cambridge English Placement Test te doen waarna, bij een goede uitslag, de mogelijkheid bestaat voor de leerling om deel te nemen aan het Cambridge First Certificate of English.

Meer informatie? Bekijk de website: www.xtraenglish4kids.com of bel 06-22417892.

Een keer meekijken? Dat is ook geen probleem. Woensdagmiddag 2 september is er op De Regenboog aan de Albertine Kehrerstraat 7 een gratis proefles.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie