Er is van alles te krijgen.
Er is van alles te krijgen. Eline Lohman

Savourer heeft smakelijke delicatessen

16 oktober 2020 om 08:25 Zakelijk

GORINCHEM Als je van lekker eten houdt, dan zit je goed bij Savourer in winkelcentrum Hoog Dalem in Gorinchem. Bij deze winkel zijn namelijk talloze delicatessen te vinden: van kaas tot en met noten en van wijn tot en met olijfolie.

door Eline Lohman

Wie binnenloopt bij Savourer, merkt direct dat het moeilijk kiezen is – de lekkerste delicatessen liggen in de schappen. Zeker nu de avonden langer worden, is het fijn om van wat speciaals te genieten. Een van de delicatessen van dit najaar is de echte winterkaas Vacherin Mont d’Or, die van oktober tot en met maart te krijgen is. Je kunt de kaas als fondue uit de oven serveren, of als puntje met een toastje . Voor deze rijke kaas komen mensen speciaal naar Savourer toe.

TRUFFELPRODUCTEN Een andere delicatesse die dit najaar ruimschoots bij de Gorcumse winkel te vinden is, zijn de truffelproducten. Onder andere vind je truffelproducten; truffelkaas in verschillende soorten, truffelolie, truffelzout, droge worst met truffel. Tot slot is Villa Porcini ideaal voor het najaar: een kaas met eekhoorntjesbrood, met een stevige smaak. En wil je eens wat nieuws, dan kun je bij Savourer kiezen voor Jersey kaas, een pure kaas waarmee je je ecologische voetprint verkleint.

SMAAK Het assortiment delicatessen is heel divers, vertellen eigenaren Johan en Monica Bénard. ,,Klanten willen geregeld buitenlandse delicatessen uitproberen. Zeker nu mensen thuis zitten en verder niet op vakantie gaan.” Een goede delicatesse moet vooral smaak hebben, vinden Johan en Monica: “Vol van smaak, goede ingrediënten en een traditionele bereiding. Wij willen goede kwaliteit leveren en de boeren die de producten geleverd hebben eerlijk behandelen. Daarom kunnen wij van bijna alle producten in ons assortiment vertellen wat de herkomst is. Het maakt verschil of een product van een kaasmakerij afkomt of van een kleinere boerderij. Boerenkaas proberen wij altijd uit de regio te halen, zoals uit het Groene Hart of de Alblasserwaard. Dichtbij huis.”

BELANGSTELLING VOOR DELICATESSEN Johan en Monica merken dat er steeds meer aandacht komt voor dat laatste. En dat geldt ook voor de belangstelling voor delicatessen. “Een supermarkt verkoopt ook kaas; wij verkopen iets meer: ambacht en mooie producten. Passie voor lekker eten en kennis van producten. Dat vind je in de supermarkt vaak niet. Als je eenmaal delicatessen uit een speciaalzaak hebt geproefd, dan ga je niet zomaar weer terug naar bijvoorbeeld een supermarktkaas.” Proeven, dat doen Johan en Monica graag. De persoonlijke favoriet van Johan is de boerenambacht-kaas. ,,Lekker met een glas rode wijn erbij en een droge worst van Brandt & Levie. Heerlijk om een avondje te ontspannen!” Monica kan niet zonder een andere delicatesse. ,,Ik kook graag en olijfolie en azijn vind ik onmisbaar in de keuken.” Olijfolie en azijn uit landen als Spanje, Portugal, Griekenland en Italië zijn ook te vinden bij Savourer. Wie niet genoeg heeft aan de kazen, olijfoliën en azijn, kan bij Savourer ook terecht voor onder meer versgebrande noten, pasta’s, Italiaanse wijnen, sauzen en chutneys.

BORRELPLANK Een proeverij van diverse delicatessen is verkrijgbaar met de borrelplank, die voor twee tot en met tien personen is. Handig voor bijvoorbeeld de feestdagen, net als de cadeau- en kerstpakketten in allerlei soorten en maten. Alvast een voorproefje zien? Kijk op de website www.savourer.nl.

De winkel.
Monica en Johan.
advertentie
advertentie