André Dooijewaard, eigenaar van Gusto Gorinchem.
André Dooijewaard, eigenaar van Gusto Gorinchem. Tim Hartman
advertorial

'Service en kwaliteit gaan hand in hand'

19 maart 2020 om 13:19 Etalage

De lekkerste koffie, thee en chocolade, maar ook olijfolie, azijn, cadeaus, servies en apparatuur. Noem het en het is te vinden bij Gusto in Gorinchem. En alles van de hoogste kwaliteit.

De heerlijke aroma's van koffie en thee komen u tegemoet als u de winkel aan de Langendijk 42 binnenloopt. Sinds de oprichting, zeven jaar geleden, bevindt Gusto zich aan de Langendijk. André Dooijewaard en André Kusters begonnen er met tien soorten koffie en twintig soorten thee, maar inmiddels zijn er liefst 25 soorten koffie én over de honderd soorten thee.
Kwaliteit staat bij Gusto op één. Zo behoort de koffie tot het segment 'specialty coffee', de beste vijf procent van de markt. ,,Dat heeft onder andere te maken met de kleur en het formaat van de bonen, welke mooi gaaf zijn. We verkopen de beste bonen: van stevige espresso-melanges tot heerlijke aromatische arabica uit bijvoorbeeld Ethiopië, Kenia, Colombia en Papua Nieuw Guinea."
Ook op het gebied van thee is de keuze enorm. Van diverse soorten groene en zwarte thee tot fruitmelanges, maar ook specialiteiten van het huis. ,,Zoals de Gorcumse Vestingthee, een zwarte thee met rozemarijn en sinaasappel: alsof je een zomerwandeling over de Gorcumse wallen maakt." Mocht u niet kunnen kiezen en denkt u 'doe maar wat'? Ook die smaak is te vinden bij Gusto!
Gusto staat ook voor 'presentje' en ook die vindt u er. ,,Cadeaupakketjes zijn naar eigen wens samen te stellen", vertelt André, die de mensen ook graag op het volgende wijst. ,,We hanteren het 'zero waste' principe. Mensen kunnen eigen verpakkingen voor thee of hun eigen fles voor olie en azijn meenemen. Zo proberen we het gebruik van verpakkingsmaterialen terug te dringen."

Loopt bij u het water al in de mond? De deur staat altijd voor u open. Meer informatie via www.gusto-gorinchem.nl.

advertentie
advertentie