Koster MakelaardijHavendijk 64201 XA Gorincheminfo@koster-makelaardij.nlwww.kostermakelaardij.nl
Koster MakelaardijHavendijk 64201 XA Gorincheminfo@koster-makelaardij.nlwww.kostermakelaardij.nl Tim Hartman
De Gorinchemse makelaar

Het belang van een goede makelaar

17 november 2020 om 14:15 Zakelijk

GORINCHEM Wat zijn de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt? Wat is momenteel belangrijk bij het kopen en/of verkopen van een huis? De Gorcumse makelaar Edwin Koster van Koster Makelaardij praat ons maandelijks bij. Dit keer: het belang van een goede makelaar.

Er bestaat best wat wantrouwen bij mensen richting makelaars. Gecreëerd door makelaars die handelen vanuit hun eigen gewin of handelen met een dubbele agenda. Bij de verkoop of aankoop van een huis is het dan ook cruciaal om een makelaar te kiezen die je bij wijze van spreken je portemonnee mee zou durven geven. Een makelaar die puur handelt in het belang van de klant en er niet alleen een mooie prijs uit onderhandelt, maar ook let op goede voorwaarden: een juiste datum van levering bijvoorbeeld.

Maar waar begin je de zoektocht naar een goede makelaar? Kijk en vergelijk op internet en maak ook altijd eerst kennis met een makelaar. Bij Koster Makelaardij houden we altijd een kennismakingsgesprek. Daarin vertellen we over de strategie die we toe willen passen om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen voor de klant. Voor een verkoper vertellen we bijvoorbeeld over onze opties om het huis zo goed mogelijk aan te prijzen middels een mediapakket met bewegende beelden en goede plattegronden.

Ook kijken we altijd goed met welk doel we verkopen. Voor wie verkopen we? Verkopen mensen zelf hun huis, moet een huis verkocht worden nadat een stel uit elkaar gaat of verkopen mensen bijvoorbeeld namens iemand die is overleden? Waarom dat belangrijk is? Stel dat twee mensen uit elkaar gaan: men is er dan bij gebaat om snel resultaat te boeken. Dat is anders dan wanneer iemand zegt: ‘Ik wil een keer weg hier, kijk maar wanneer je een koper hebt.’ De doelstelling van verkoop is heel belangrijk om in kaart te brengen.

Een makelaar die is aangesloten bij de branchevereniging NVM dient altijd te handelen naar de NVM Erecode. Je bent bij de verkoop van een bepaald huis altijd óf de verkoopmakelaar óf de aankoopmakelaar. Nooit allebei. Je voorkomt zo belangenverstrengeling. Je dient als makelaar het belang van één iemand: de koper óf de verkoper. Je zoekt voor diegene altijd de beste prijs, tegen de beste voorwaarden en levering op de best mogelijke datum. Daarbij is het de taak van een makelaar om geen beloften te doen die niet waargemaakt kunnen worden. Realistische, zuivere informatie: daar gaat het om. Communicatie is cruciaal en een betrouwbare makelaar is daarbij van groot belang.

Tot slot nemen we als makelaar natuurlijk altijd rompslomp uit handen. Is er een gebrek aan een huis? Zijn er nog ruimtes die bij het huis horen? Welk energielabel heeft het huis? Makelaars bekijken altijd het kadaster en de aktes goed. Dat zijn taaie maar belangrijke documenten. Kortom: zoek een makelaar die je blind kunt vertrouwen.

Meer informatie: www.koster-makelaardij.nl of stap eens binnen in het kantoor aan de Havendijk 6. Bellen kan natuurlijk ook: 0183-630030.

advertentie
advertentie