Het eerste jubileum is voor eigenaren Ellie Hovestadt en Ronald Kilian reden voor een feestje.
Het eerste jubileum is voor eigenaren Ellie Hovestadt en Ronald Kilian reden voor een feestje. Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Eén jaar opticien OOGdalem

Zakelijk

[GORINCHEM] OOGdalem bestaat één jaar. Dit is voor eigenaren Ellie Hovestadt en Ronald Kilian reden voor een feestje. De hele maand december geven de opticiens 50 euro korting bij aankopen vanaf 150 euro. ,,In ons werk kunnen we het modische met het medische en het sociale met het technische combineren.

Ellie werkte al zeventien jaar als opticien toen Ronald als bedrijfsleider bij dezelfde zaak binnen kwam. ,,We hebben daar 6,5 jaar samengewerkt en in die tijd kwam Ronalds wens voor een eigen zaak naar voren”, vertelt Ellie.

,,Ik had die wens ook wel, maar wilde dat niet alleen doen. Er ging een paar jaar overheen tot we de beslissing namen om samen iets nieuws te starten. Ronald woont vlakbij winkelcentrum Hoogdalem en zag dat er wat panden leeg bleven. We gingen naar de makelaar om te zien of er mogelijkheden waren. Die waren er, we hadden zelfs nog keuze qua panden. Uiteindelijk werd ons huidige pand casco opgeleverd en konden we, na een periode van klussen, op 3 december 2019 de deuren openen.”

[GEEN OMKIJKEN] Bij OOGdalem kan men terecht voor zicht. Ronald: ,,Wij verkopen zicht en daar zit heel veel achter; oogmetingen, lensaanpassingen en -controles, bril-, montuur- en glasadvies en reparaties. Onze brillen zitten in het middensegment. Het zijn kwalitatief goede monturen, van merken als RayBan, ProDesign, Vingino, Öga en Lookkino, voor een mooie prijs. Ook verkopen we EyeZen glazen, die contrastverhogend en rustgevend zijn. Dit helpt tegen vermoeide ogen. De zorgverzekeraars vergoeden vaak (een deel van) de bril, wij kunnen deze aanvraag indienen, zodat de klant er geen omkijken naar heeft.”

[NOOIT SAAI] De opticiens houden van hun vak. Ellie vertelt: ,,In ons werk kunnen we het modische met het medische en het sociale met het technische combineren. Ons werk is eigenlijk nooit saai daardoor.” Ronald sluit zich daarbij aan. ,,Je ziet zoveel verschillende mensen voorbij komen. Het sociale aspect is erg mooi. Het vak is een mix van veel kwaliteiten.”

[FEEST] Met de huidige maatregelen is het niet mogelijk om een groot feest te geven, maar daar hebben Ronald en Ellie wat op bedacht. Ellie: ,,Waarschijnlijk versieren we de zaak, dat kan natuurlijk wel. Daarnaast hebben we de hele maand december een actie lopen. Bij aankoop van een bril of lenzen met een aankoopbedrag van meer dan 150 euro, krijgt de klant 50 euro korting; de helft voor zichzelf en de helft voor iemand anders. De andere persoon kan de giftcard dan tot en met 31 maart besteden. Zo is het jubileum toch nog een feestje, voor onszelf en voor onze klanten!”

[a][ OOGdalem - De Linie 26 in Gorinchem. 0183 - 74 59 26. Een afspraak maken kan ook via de website: www.oogdalem.nl

Het eerste jubileum is voor eigenaren Ellie Hovestadt en Ronald Kilian reden voor een feestje.
advertentie
advertentie