De Vitamine Kantine
Langendijk 54 te Gorinchem
www.devitaminekantine.nl
info@devitaminekantine.nl
0183 515 362
De Vitamine Kantine Langendijk 54 te Gorinchem www.devitaminekantine.nl info@devitaminekantine.nl 0183 515 362 Suzanne Heikoop

Vitaminebommen op je bord van De Vitamine Kantine in Gorinchem

31 maart 2021 om 15:20 Zakelijk

GORINCHEM De lente zit in de lucht en de klok staat weer op zomertijd! Mensen zoeken massaal de buitenlucht op en genieten van de ontluikende natuur. Omdat we langer buiten zijn, schiet gezond koken er nog wel eens bij in. Toch zit de R nog wel in de maand, een koutje vatten is zo gebeurd. Niet als het aan De Vitamine Kantine ligt! ,,Gezonde voeding en gemak voor de klant worden door ons gecombineerd.”

,,Het belang van gezonde voeding is relevanter dan ooit.”, vertelt Marco van der Burg, eigenaar van De Vitamine Kantine. Vitamines en mineralen ondersteunen je weerstand en met de juiste voeding kom je die dag thuiswerken ook wel door. Gemak speekt ook een steeds grotere rol in de dagelijkse routine; boodschappen worden thuisbezorgd en ook de pakketbezorger staat regelmatig voor de deur. Nu het zonnetje weer meer tevoorschijn komt, gaan we vaker naar buiten en wordt de dag voller en drukker. Dan wordt het koken nog wel eens ingewisseld voor snel en ongezond voedsel. Gezond eten wordt vaak geassocieerd met uren in de keuken, maar dat hoeft echt niet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een soepje? Met een ui, een paar tenen knoflook en een aantal groenten kom je al een heel eind. Voor wat extra pit kan er een pepertje of een stukje gember bij, je maakt het geheel op smaak met je favoriete kruiden en verzint er een topping bij. Wat vlees, noten of room? Eigenlijk sta je alleen in de keuken voor wat snij- en roerwerk, de rest van het werk doet je fornuis voor je. Dat kan zelfs tussen het thuiswerken door. Soep is ook makkelijk in te vriezen voor later. Ideaal toch?”

SEIZOENSGROENTEN Gezond koken doe je het beste met seizoensgroenten. ,,Seizoensproducten zijn goed verkrijgbaar, goedkoop en het lekkerst en gezondst als je ze vers kunt eten. Het is ook duurzaam; omdat de groente lokaal gekweekt kan worden, hoeft het niet de hele wereld over. In het voorjaar zijn bijvoorbeeld asperges, andijvie, bietjes, komkommers, bloemkool en spinazie goed verkrijgbaar.” Een deel van deze producten doen het ook goed in een smoothie. ,,Daarvoor raad ik een slowjuicer aan. Doordat het apparaat de groenten- en fruitsoorten kneust en niet stukslaat, behoudt het sap een optimale samenstelling van vitamines en mineralen. Een flesje groente- of fruitsap is als vitaminebom een goede aanvulling op je dagelijkse voedingsbehoefte. Sapjes zijn na persen een paar dagen in de koelkast te bewaren, smoothies met zuivel moeten zo snel mogelijk opgedronken worden.”


Als je na dit verhaal nog steeds geen zin hebt om te koken, helpt De Vitamine Kantine je graag om toch de juiste voedingswaarden binnen te krijgen. ,,Wij hebben onze menukaart zo ingericht dat je eigenlijk op ieder moment van de dag een veelzijdig en smaakvol maaltje kan bestellen, ook vegan of vegetarisch. Ons aanbod sluit ook naadloos aan op het uitgebalanceerde dieet van hen met een actieve levensstijl. Zo ben je extra snel klaar en lief voor je lichaam!”

advertentie
advertentie