Chayenne de Waard-Van Meeuwen.
Chayenne de Waard-Van Meeuwen. Belle Fotografie

Bliek Optiek in Piazza Center

13 april 2021 om 18:08 Zakelijk

GORINCHEM Het Piazza Center in Gorinchem is sinds 6 april een nieuwe optiekzaak rijker: Bliek Optiek. Onderneemster Chayenne de Waard-Van Meeuwen runt met veel plezier haar kersverse winkel.


door Eline Lohman


Negen jaar geleden rolde Chayenne de optiekwereld in en ze is er niet meer uit weggegaan. Ze begon bij een optiekzaak in de binnenstad van Gorinchem, volgde opleidingen en deed werkervaring op, tot het tijd was om een nieuwe stap te zetten in haar carrière. En dat was het starten van een eigenoptiekzaak. Omdat Chayenne in Gorinchem woont, ook wel de Bliekenstad genoemd, was de naam van haar eigen optiekwinkel snel gevonden: Bliek Optiek.


Kennis en ervaring

,,Vanaf moment één wilde ik al een eigen optiekwinkel. Ik vind het vak namelijk zo leuk, dat ik al snel dacht: ‘ik wil ooit voor mezelf beginnen’. Uiteraard moet je dan eerst kennis en ervaring opdoen in het werkveld; dit heb ik gedaan. De diversiteit van het vak spreekt me enorm aan: je bent medisch bezig, je komt in aanraking met mode en je moet een technisch oog hebben. Het meten zelf vind ik erg leuk, net als het bezig zijn met contactlenzen. Een mooi montuur van een bril is belangrijk, maar nog belangrijker is goed zicht. Om de sterkte van brillenglazen te bepalen, verzorg ik een uitgebreide oogmeting. Daarna volgt een advies. Verder ben ik gediplomeerd contactlensspecialist, gespecialiseerd in nachtlenzen, die je kunt kiezen als je een min-sterkte hebt. Je draagt deze lenzen ’s nachts, waardoor je overdag schep kunt zien. Steeds meer mensen kiezen voor nachtlenzen.” Chayenne houdt zich niet alleen bezig met metingen voor (zonne)brillen en lenzen, maar ook met inkopen, verkopen, brillen stellen en glazen slijpen. ,,Ik doe alles zelf, van A tot Z. Met hulp van Linda, een derdejaars optiekstudente die binnenkort volledig bij mij komt werken en dan ook gediplomeerd zal zijn. Ik richt me met mijn zaak op service en persoonlijke aandacht – ik vind het belangrijk dat mensen met goed zicht, en een goed gevoel weer de deur uit gaan. Ook aan de kleinste oogjes wordt er gedacht. Wij hebben namelijk een uitgebreide collectie kinderbrillen.”

Openingsactie

Sinds 6 april is Bliek Optiek open. Door corona kon er helaas geen grote opening plaatsvinden. Om te vieren dat de winkel er zit, is er een mooie openingsactie: het tweede glas cadeau bija anschaf van een complete bril op sterkte. Deze actie loopt tot eind mei. De keuze voor het Piazza Center was een logische, volgens Chayenne. ,,Het is een leuk winkelcentrum waar je terecht kunt voor al je dagelijkse boodschappen. Het voordeel is ook dat je gratis kunt parkeren en dat dus ook de oudere doelgroep de zaak gemakkelijk kan bereiken.”

Binnenlopen of afspraak

Binnenlopen bij Bliek Optiek - dat pal tegenover Proeverz zit - is altijd mogelijk, een afspraak maken ook. Dit kan gemakkelijk via de website. In de winkel is de uitgebreide collectie monturen, zonnebrillen, kinderbrillen en sportbrillen te bekijken. Van een klassieke tot een trendy bril -het assortiment van Bliek Optiek is met liefde samengesteld. Kijk voor meer informatie over de nieuwe optiekzaak in het Piazza Center in Gorinchem op de website www.bliekoptiek.nl. Adres: Schoutstraat 27, telefoonnummer 0183-764880, informatie via info@bliekoptiek.nl.

advertentie
advertentie