Besems UitvaartverzorgingKleine Haarsekade 122 te Gorinchem0183 567 585www.besemsuitvaart.nl
Besems UitvaartverzorgingKleine Haarsekade 122 te Gorinchem0183 567 585www.besemsuitvaart.nl Ado Fotografie

Uitvaartverzorgers Anne en Dinny Besems over de tijd om afscheid te nemen

30 juni 2021 om 10:28 Zakelijk

GORINCHEM Anne en Dinny Besems zijn geen onbekende gezichten in uitvaartland. In maart 2013 startten zij hun onderneming en openden ze de deuren van Afscheidscentrum De Engel. Met hun achtkoppige team proberen ze voor iedere uitvaart zoveel tijd en ruimte als nodig is te nemen.

In 1989 haalde Anne Besems zijn diploma voor uitvaartverzorger. ,,Mijn vader zat in de verzekeringen en bood samen met plaatselijke uitvaartverzorgers een op maat gemaakte uitvaartverzekering aan. Twee verzorgers werden vrienden van de familie en als kleine jongen kwam ik daarom regelmatig bij hen over de vloer. Het leek me heel mooi werk om te doen, dus als vierentwintigjarige jongeman had ik mijn diploma op zak.” Toch ging Anne niet als uitvaartverzorger aan de slag. ,,Het kwam erop neer dat ik te jong was. Dat besefte ik toen niet, maar je moet wel wat levenservaring hebben om dit werk te kunnen doen. Ik ging daarom in de reclame aan de slag en had daar tot 2011, samen met Dinny, een eigen onderneming in. Toen het even wat minder goed ging met het bedrijf en ik een advertentie van een uitvaartonderneming in de krant zag, begon het toch weer te kriebelen. Ik solliciteerde, werd aangenomen en ging meteen aan de slag. In het jaar dat ik daar gewerkt heb, leerde ik enorm veel. Helaas kwam ik ook veel zaken tegen die me tegenstonden. Doordat het een grotere en commerciële onderneming was, kreeg ik niet de kans om tijd te besteden aan de dingen die er echt toe deden. In mijn beleving kon dat beter, dus toen na een jaar mijn contract verlengd kon worden, heb ik bedankt. In het jaar erop hebben Dinny en ik de voorbereidingen getroffen voor onze eigen onderneming en in maart 2013 gingen we van start.”

ZELFGEBAKKEN KOEKEN Anne richt zich vooral op de familie en het overledenenwerk, Dinny is het gezicht van het afscheidscentrum en stuurt op de achtergrond alles aan. ,,We zijn zeven dagen in de week, dag en nacht bereikbaar en beschikbaar. Ons team neemt de tijd voor familie; rust en ruimte zijn belangrijk om goed afscheid te kunnen nemen. Wat wilde de overledene, wat wil de familie? Een uitvaart is persoonlijk maatwerk, de kwaliteit gaat tot in de kleinste details. Zo bakt Dinny alle koeken zelf, de catering is van horecaniveau en er staan er altijd verse bloemen in het uitvaartcentrum. De gastvrije en huiselijke sfeer willen we daar graag benadrukken. Om families nog beter te kunnen bedienen, zijn er plannen voor het verbouwen en renoveren van het afscheidscentrum. ,,We zijn in een vergevorderd stadium met de plannen om De Engel nog toegankelijker, groter en energieneutraal te maken. De komende maanden hopen we daar meer over te kunnen vertellen in deze column.”

www.besemsuitvaart.nl

advertentie
advertentie