Als Annet iets wil, dan gaat zij ervoor.
Als Annet iets wil, dan gaat zij ervoor. Privé
Zin in! de zomer special

‘Ik doe alles vanuit puurheid en passie’

13 juli 2021 om 07:32 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Annet Geurtsen (31) uit Hardinxveld-Giessendam houdt zich met haar bedrijf ‘Annet Takes Pictures’ hoofdzakelijk bezig met bruidsfotografie. Ook is zij onder de naam ‘Annet In Branding’ strategisch adviseur op het gebied van zichtbaarheid, communicatie en sales. Alles wat Annet doet, doet zij met passie en overgave. Haar verhaal is er een van hard werken en je blik vooruit zetten. Ze werd van fotografe een ondernemer en is haar eigen personal brand geworden.

door Eline Lohman

Het was altijd de droom van Annet om jong te trouwen en ook jong moeder te worden. Dat is haar gegund en toen bleek het tijd om zich op andere ambities te richten. ,,Als ik iets wil, dan regel ik het en ga ik er helemaal voor. Op mijn 19e was ik drogisterijmanager en toen had ik al die drive. Daar heb ik de kunst van communiceren geleerd, met klanten en personeel. Toen ik op mijn 23e moeder werd en in 2017 mijn derde geboren werd, heb ik een camera gekocht. Het begon met fotograferen voor de lol, omdat ik het altijd interessant vond om fotografen aan het werk te zien. Vervolgens heb ik tijdens onze jaarlijkse vakantie naar Italië het fotograferen echt ontdekt. Vaak is het de omgeving die het maakt. Ik postte foto’s op social media en toen ging het balletje rollen. Mensen begonnen mij voor fotoshoots te vragen. Ik was dag en nacht aan het oefenen. Mijn man vroeg op een gegeven moment of we ook eens zonder camera op pad konden gaan, haha. Ik had onbewust al gekozen: ‘ik ga ervoor’.”

EIGEN BEDRIJF Annet begon haar eigen bedrijf, Annet Takes Pictures en sinds 2018 is zij bruiloftsfotograaf. Ook verzorgt ze gezinsshoots. Van niets - in het begin had zij nog geen professionele camera, auto, laptop of website - maakte ze een goedlopend bedrijf. In haar eerste jaar had ze al 15 bruiloftsboekingen en inmiddels staat de teller op 75. Met name de interactie met mensen, zoals bruidsparen, vindt de 31-jarige een mooi aspect. ,,Tijdens een bruiloft is iedereen vrolijk en mooi gekleed en de omgeving is prachtig om in te fotograferen. Ik vind het zo fantastisch leuk om bruiloftsfoto’s te maken. Ik hoor vaak terug van mensen dat ze het fijn vinden dat ik zo’n hoge energie heb en dat ze de communicatie prettig vinden. Voor mij hoeft het allemaal niet zo strak - een lolletje of prikkelende opmerking moet kunnen. Ik ben heel open en vrij en sta gunnend in het leven. Ik merk dat de bruidsparen die mij boeken ook zo zijn. Communicatie via WhatsApp op ieder denkbaar moment van de dag, alles is mogelijk. Ik heb een 100 procent match met de bruidsparen. Dat komt ook door social media. Daar ben ik heel actief en dat werpt vruchten af. Hierdoor heb ik van mezelf ook een merk weten te maken. Deze personal branding brengt me heel ver. Je moet jezelf niet klein houden, want dan groei je niet.” 

Ook in de coronatijd zag ik overal kansen

Ook tijdens de coronaperiode ging Annet lekker door met fotograferen. Want in beperkingen denken is niets voor haar. ,,Ik doe alles vanuit puurheid en passie en ook in de coronatijd zag ik overal kansen. Dus ik ging gewoon door met fotograferen, zij het soms aangepast door de maatregelen. Ook communiceerde ik extra veel met de bruidsparen. En moest er een bruiloft verzet worden, dan deed ik daar niet moeilijk over en verzette ik de bruiloft kosteloos.”


Annet is sinds 2018 bruiloftsfotograaf. - Sandra van der Kolk Fotografie

ADVISEUR Begin dit jaar breidde Annet haar bedrijf uit. Ze gaf haar baan in loondienst op, om zich helemaal op haar eigen onderneming te richten. Er kwam een nieuwe tak van sport bij. ,,Ik ben onder de naam Annet In Branding voor ondernemers strategisch adviseur op het gebied van zichtbaarheid, communicatie en sales. Het stukje zichtbaarheid dat mij tijdens de eerste jaren van mijn bedrijf zo goed afging, kan ik aanleren aan ondernemers zodat ook zij beter zichtbaar zijn. Hoe? Bijvoorbeeld door het samenstellen van een beeldbank voor bedrijven, zodat zij mooie foto’s hebben voor hun uitingen, zoals voor social media. Aan dit soort strategisch advies is behoefte merk ik, alleen al doordat ik geregeld de vraag kreeg hoe ik zo snel zo succesvol ben geworden. Ik heb een enorme strebersmentaliteit, dus ik vond het wel tijd voor nog een specialisme. Hiervoor werk ik samen met een businesscoach, die mij helpt de balans te bewaren met mijn gezin. Want die eerste pure droom, het moederschap, mag nooit vergeten worden. De fotografie was de start van wat er allemaal nog gaat komen. Ik ben erg trots op mijn ondernemerschap! Het hard werken en mijn doorzettingsvermogen hebben me ver gebracht.” 

Deze vrolijke energiebom werkt met een team van zzp-ers. Verder is Annet uitgenodigd om in 2022 op diverse live events te spreken over ondernemen en zichtbaarheid. Zij gaat in de toekomst graag het podium op. 

Zie www.instagram.com/annet.takes.pictures, www.instagram.com/annet.in.branding en www.annettakespictures.nl.


Het hard werken heeft haar ver gebracht. - Privé

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie