Afbeelding
Ajel (pixabay)

Vader uit Hardinxveld-Giessendam bekent seksueel misbruik zes dochters, kerk deed aangifte

4 juni 2021 om 14:50 Rechtbank

HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 62-jarige vader uit Hardinxveld-Giessendam heeft vrijdagochtend voor de rechtbank in Dordrecht bekend dat hij zes dochters en een kleindochter tientallen jaren seksueel heeft misbruikt. De zaak kwam aan het licht dankzij een predikant van de kerk waar het gezin bij is aangesloten.

De man vergreep zich in 1989 aan zijn oudste dochter. Volgens de verdachte kreeg hij seksuele gevoelens voor zijn kind toen ze samen naar zwemles gingen. Bij het afdrogen betastte hij het meisje voor het eerst. ,,Ik voelde steeds meer aantrekkingskracht. Die was zo groot, ik kon het niet weerstaan”, zei de 62-jarige man tegen de rechters.

Het misbruik van de oudste ging door tot 1995. Het misbruik van vijf jongere dochters, die in de jaren erna werden geboren, vond plaats van 1990 tot en met 2020. De vader erkent de ontucht, maar ontkent de verkrachtingen. ,,Ik heb er altijd voor gewaakt dat dit niet gebeurde. Dat is echt niet zo.”

PREDIKANT STAPT NAAR DE POLITIE De oudste dochter vertelde in juli 2020 een predikant over het misbruik. Die lichtte haar broer in, waarna door de kerk een familiebijeenkomst werd belegd. Daar vertelden vijf andere dochters ook ernstig te zijn misbruikt, zelfs tot op jongvolwassen leeftijd. ,,Vanaf mijn vroegste herinnering is het misbruik er geweest”, verklaarde een van de vrouwen.

De predikant stapte daarna naar de politie en deed aangifte namens dit vijftal. Zelf durfden ze dat niet. De oudste dochter deed zelf aangifte. Later meldde de vrouw van de verdachte bij de politie dat ook een kleindochter van 2012 tot 2020 was aangerand.

Bij de rechtszaak is de hele familie van de man aanwezig. Het Openbaar Ministerie maakt vrijdagmiddag de strafeis bekend. Enkele slachtoffers zullen daarvoor een slachtofferverklaring afleggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie