Afbeelding
Lucas Versteeg

Hip Spelverhuur Gorinchem: ‘echt contact leggen’

25 augustus 2021 om 09:26 Zakelijk

GORINCHEM De garage van de Gorinchemse Kees en Esther Versteeg staat vol met kleurrijke en grote spellen. Een groot deel hiervan is zelfgemaakt. Het echtpaar is een eigen spelverhuur-bedrijfje begonnen. ,,Samen spelen is leuk en gezond.”

door Lucas Versteeg

,,De spellen zijn heel uiteenlopend en geschikt voor jong en oud”, vertelt Kees. ,,We hebben er op dit moment 21.” Esther laat de collectie zien. ,,Dit is de kiepschijf, die hebben we zelf gemaakt. Je moet blokjes van jouw eigen kleur op de schijf zetten en zorgen dat hij niet omkiept, want dan heb je verloren…’ Een ander zelfgemaakt spel is het Doolhof XXL. Kees: ,,Het was leuk om te maken, ik heb het zo ontworpen dat het niet te makkelijk of te moeilijk is. Aan een groot vierkant bord met een doolhof zitten touwen bevestigd. Twee of vier mensen houden die touwen vast en rollen een balletje door het doolhof.” Esther: ,,Samenwerken komt in vele spellen terug, de spellen zijn geschikt voor twee personen of teams.”

Een opvallend spel in de schuur is Vier op een Rij XXL. ,,Deze hebben we niet zelf gemaakt”, vertelt Esther. ,,Maar het is leuk om zo’n bekend spel als grote variant te spelen. Dat geeft een hele andere ervaring.”

ONDERWIJZERS Kees als Esther werken allebei in het basisonderwijs, op CBS De Regenboog en CBS Het Kleurenlint in Gorinchem. Esther: ,,Tijdens festiviteiten op school was het altijd zoeken naar leuke en geschikte spellen. Omdat Kees en ik allebei van houtbewerken en knutselen houden, besloten we zelf spellen te bedenken en te maken. Zo hebben we altijd iets achter de hand bij een feestelijk activiteit en hoeven we niet stad en land af te zoeken.”

Het idee om de spellen te verhuren ontstond al snel. Esther zocht op Pinterest naar ideeën en haalde inspiratie uit het SBS6 programma The Cube. ,,Een deel van de spellen zijn zelf bedacht en zelf gemaakt. Een ander deel hebben we overgekocht van een oud spellenbedrijf en helemaal opgeknapt.” De hele zomervakantie zijn de Gorinchemmers bezig geweest met knutselen en regelen. ,,Dat is echt mijn ding”, vertelt Esther. ,,Verven, hout kopen en materiaal regelen. Kees heeft de website gemaakt.”

Nu kan iedereen de spellen huren. Kees: ,,Spellen spelen is niet alleen leuk voor scholen, maar ook voor teamuitjes, familiedagen, kerkbijeenkomsten, seniorenactiviteiten en kinderfeestjes.”

SAMEN De spellen zijn los te huur, maar er zijn ook speciale pakketten. Kees: ,,Eén is speciaal voor kinderen van 3 tot 7, een andere van 6 tot 14 en weer een andere voor 12+. Zo is er voor ieder wat wils.” Het echtpaar vindt het belangrijk dat mensen echt weer contact maken met elkaar: ,,Tegenwoordig speelt iedereen computergames of zit op zijn telefoon, maar het is juist heel gezellig om samen te spelen. Je leert elkaar er beter door kennen en er ontstaan goede gesprekken als je samen spellen doet.”
Kijk voor meer informatie op hip-spelverhuur.nl

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie