Wilma Timmer.
Wilma Timmer. Privé

‘Vrouw voelt zich gehoord’ in praktijk Care For Women in Gorinchem

29 september 2021 om 19:01 Zakelijk

GORINCHEM Om vrouwen echt te kunnen helpen wanneer zij een verstoring in hun hormoonbalans hebben, begon Wilma Timmer eerder dit jaar als Care For Women specialiste haar praktijk Care For Women in Gorinchem.


door Eline Lohman

Wilma is verloskundige en heeft daardoor veel te maken met vrouwen en hun hormonen. Ook is anticonceptie een deel van haar vakgebied geworden waardoor zij regelmatig te maken krijgt met vrouwen die een verstoring in hun hormoonbalans hebben, zoals bijvoorbeeld PMS. In haar omgeving kreeg zij ook steeds meer te maken met vrouwen in de overgang en daarom besloot zij de opleiding tot Care for Women specialiste te volgen en een praktijk te starten in Gorinchem.


INTAKEGESPREK Eerst brengt Wilma tijdens een intakegesprek in kaart wat de klachten zijn en vervolgens brengt zij een passend advies uit. ,,Dat advies is heel persoonlijk, want geen vrouw is hetzelfde. Met aanpassingen in voeding, levensstijl en eventueel met supplementen probeer ik vrouwen te helpen hun hormonen meer in balans te brengen. Neem bijvoorbeeld de klachten tijdens de overgang; deze klachten beginnen vaak al eerder als vrouwen denken en kunnen soms best heftig worden. Vanuit de maatschappij is er nog altijd de gedachte ‘het hoort erbij’, maar er zijn zeker mogelijkheden om deze klachten te verminderen. Met een paar consulten zijn de meeste vrouwen al enorm geholpen.” Wilma is blij dat zij vrouwen vaak echt kan helpen. ,,Een verstoring van de hormoonbalans kan zoveel impact hebben op het dagelijks leven dat je daardoor vaak minder goed kan functioneren en dit kan zelfs leiden tot ziekteverzuim. Veel voorkomende verstoringen van de hormoonbalans zijn stress, PMS en de overgang. Als die balans beter is, dan nemen de klachten af en zit je veel beter in je vel. Er is nog zoveel winst te behalen op dit gebied. Mensen zijn vaak heel dankbaar als ik kan helpen. Ook omdat ze gehoord worden: een stukje herkenning en erkenning is heel belangrijk in mijn praktijk.”


UITDAGING Het ondernemen is niet nieuw voor Wilma, maar de tak van sport waar zij zich met haar praktijk op richt, is dat wel. ,,Werken met verstoringen in de hormoonbalans is iets heel nieuws voor mij. Dat is een uitdaging. Het kost wat meer tijd en energie, maar ik krijg er juist ook weer veel positieve energie voor terug. Samen met de cliënt ga ik op zoek naar een passend advies waardoor de klachten verminderen en zij weer een stuk positiever in het leven komt te staan. Niet voor niets is mijn slogan ‘tijd voor je hormonen = je lichaam in balans’.”


VERGOEDING BIJ ZORGVERZEKERING Bij een aanvullende verzekering worden de diensten van Care For Women vaak vergoed door de zorgverzekering. Een afspraak kan fysiek plaatsvinden in de praktijk in de Jacques Perkstraat 1 in Gorinchem, of online via een online consult. Zo kan Wilma heel flexibel haar diensten aanbieden. Haar praktijk richt zich op vrouwen uit Gorinchem maar zeker ook uit de omgeving. Een afspraak maken met Wilma kan via het e-mailadres w.timmer@careforwomen.nl of via het telefoonnummer 06-13695735. Voor meer informatie kunnen belangstellenden binnenkort ook eens op de website www.careforwomen-gorinchem.nl een kijkje nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie