Ronald Kilian en Ellie Hovestadt De Linie 26 4208 DE Gorinchem (0183)745926 zicht@oogdalem.nl www.oogdalem.nl
Ronald Kilian en Ellie Hovestadt De Linie 26 4208 DE Gorinchem (0183)745926 zicht@oogdalem.nl www.oogdalem.nl Tim Hartman
De specialist

Wees lief voor jouw ogen: Oogmeetweken bij OOGdalem

30 september 2021 om 13:13 Zakelijk

GORINCHEM OOGdalem is een eigentijdse onafhankelijke opticien in Gorinchem en Ronald Kilian en Ellie Hovestadt nemen ons mee in hun werkzaamheden. Deze keer vertellen ze over de Oogmeetweken, hun uitgebreide kindercollectie én adviseren ze om met het najaar voor de deur een oogmeting te laten doen.

Met het najaar staat er voor alle ogen een extra uitdagende periode voor de deur. Het zonlicht wordt minder fel, de contouren vervagen en door de neerslag wordt het zicht steeds minder. En zodra de klok weer een uur terug is gezet, wordt het ook nog eens sneller donker. Daarom zijn juist nu de speciale Oogmeetweken. Want met de juiste sterkte van brillenglazen of lenzen zie je ook in de donkere dagen net zo scherp als in de zomer. 

‘Neem je ogen niet voor lief, maar wees lief voor je ogen’, zo stellen ze bij het Oogfonds. Een tekst waar we ons bij OOGdalem dan ook van harte bij aansluiten. Veel oogaandoeningen zijn namelijk te voorkomen terwijl slechtziendheid of blindheid vaak onomkeerbaar is. Het is daarom belangrijk om signalen van uw ogen op tijd serieus te nemen. Heeft u bijvoorbeeld minder zicht of lukt het steeds moeilijker om iets te lezen? Kom gerust eens langs. Waar we een bezoekje aan de tandarts heel normaal vinden om het half jaar, daar zouden ook de ogen eens in het jaar gecheckt mogen worden. Zo voorkom je dat je te lang met de verkeerde sterkte blijft rondlopen. 

KINDEREN Dit geldt niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw kinderen. Met mobieltjes, tablets en spelcomputers worden de ogen van kinderen steeds eerder stevig op de proef gesteld. Daarom kennen we tegenwoordig de belangrijke 20-20-2 regel: twintig minuten dichtbij kijken, minstens twintig seconden wegkijken en minstens twee uur naar buiten. Een belangrijke regel om myopisatie (bijziendheid) te voorkomen. 

Mocht uw kind toch een bril nodig hebben, dan staan we bij OOGdalem natuurlijk altijd klaar om samen naar een mooie kinderbril te zoeken in onze zeer grote collectie aan kinderbrillen voor zowel jongens als meisjes. Met merken zoals Ray-Ban, Vingino en Little PAUL & JOE vinden we altijd een bril die bij uw kind past.

GRATIS BLOND-MOKKEN Alleen het goed laten functioneren van de ogen zou natuurlijk al een goede reden zijn om eens langs te komen voor een oogmeting, maar tijdens de Oogmeetweken krijgt u ook nog eens vier limited edition mokken van BLOND Amsterdam cadeau als u een complete bril of lenzen koopt. En dan is ook nog eens onze nieuwe collectie brillen binnen. Volop redenen om eens langs te komen bij OOGdalem. De Oogmeetweken duren nog tot en met 16 oktober.

Meer informatie of een afspraak maken? Bel naar (0183) 745926, mail naar zicht@oogdalem.nl of kijk eens op onze website: www.oogdalem.nl.

advertentie
advertentie