De online ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst
De online ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst E-Fiber

Aanleg van glasvezel in de gemeente Gorinchem

27 december 2021 om 10:23 Zakelijk

GORINCHEM Inwoners van de gemeente Gorinchem kunnen zich klaarmaken voor de komst van glasvezel. Op donderdag 23 december hebben wethouder Joost van der Geest en directeur Eric Vos de samenwerkingsovereenkomst digitaal ondertekend. E-Fiber start komend voorjaar met de aanleg. Naar verwachting is medio 2024 de hele gemeente aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk.

Glasvezel speelt in op het groeiende gebruik van data, bijvoorbeeld met het downloaden van streamingdiensten zoals Netflix en Videoland, vergaderen op afstand en online gaming. Maar ook het uploaden van data neemt een vlucht. Dit vraagt om een snelle en betrouwbare verbinding. Thuiswerken, videobellen en tv kijken on demand zijn in hoog tempo de nieuwe standaard geworden. Ook in de zakelijke wereld neemt het dataverkeer toe. Bijvoorbeeld voor technische bedrijven, die zware applicaties nodig hebben, en voor de dienstverlenende sector. Alleen glasvezel kan de verwachte groei aan dataverkeer aan.

TOT IN DE BUITENGEBIEDEN E-Fiber legt voor alle ruim 19.500 adressen in de gemeente Gorinchem een glasvezelnetwerk aan. Alle inwoners die voor of tijdens de aanleg een glasvezelabonnement afsluiten, krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting in huis.

Wethouder Joost van der Geest: ,,Een snelle, betrouwbare en stabiele netwerkverbinding is vandaag de dag essentieel. Met de aanleg van glasvezel in heel Gorinchem investeren we in optimale digitale bereikbaarheid. Zo versterken we ons woon- en werkklimaat in de stad, werken we aan onze ambities om te vernieuwen én verbinden.”

Het netwerk van E-Fiber is een open netwerk waarop alle providers welkom zijn om hun internetdiensten aan te bieden. In de gemeente Gorinchem kiezen inwoners eenvoudig via e-fiber.nl/gorinchem uit pakketten van tien providers, elk met een kosteloze overstapservice. Wie graag advies wil over de pakketkeuze en de overstap, kan vrijblijvend via de website een afspraak maken.

AANLEG IN ETAPPES Alle adressen in de gemeente Gorinchem worden stap voor stap aangesloten. Aannemer BAM voert in opdracht van E-Fiber de graafwerkzaamheden uit. Daarbij wordt de overlast voor bewoners maximaal beperkt; bijna elke straat die opengaat, is binnen een dag weer dicht. De bewoners ontvangen hierover ruim van te voren bericht.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie