Afbeelding
Leonie Helmy
De specialist

Laura Fobler, psycholoog en EFT-coach: ‘Twijfel niet aan de veerkracht van je lichaam’

8 januari 2022 om 12:30 Zakelijk

GORINCHEM ,,Persoonlijk geloof ik niet dat een afgezaagde arm weer volledig terug groeit, ook niet wanneer je daar 100 procent in gelooft, maar de grens van wat mogelijk is aan herstel door ons eigen lichaam, ligt veel en veel verder dan de meeste mensen denken!”


Aan het woord is Laura Fobler, psycholoog en EFT-coach. EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en is een unieke methode om chronische emotionele stress uit het lichaam te halen, door te concentreren op een specifiek stressmoment en tegelijkertijd zachtjes op acupressuurpunten te kloppen. ,,Het bijzondere is dat mensen zich vaak niet bewust zijn dat ze chronische emotionele stress hebben, terwijl ze wel klachten hebben. Tegelijkertijd voelen ze vaak een wereld van verschil wanneer je precies die stress verwijdert. Door de chronische emotionele stress te verwijderen krijgt het lichaam alle ruimte om zichzelf weer te helen, ongeacht of het gaat om emotionele of fysieke klachten. Zelfs prestatieverbeteringen, zoals solliciteren of spreken in het openbaar kun je uiterst effectief aanpakken met EFT. In mijn EFT-praktijk heb ik al veel bijzondere situaties meegemaakt.”

De bloosreactie kan 100 procent uitgezet worden met EFT

ONDERBEWUSTE Neem de cliënt met bloosangst die hier al jarenlang mee rondliep en waar ze zakelijk veel last van had.,, Net zoals het niet helpt om tegen iemand te zeggen dat het niet nodig is om nerveus te zijn, dat gaat vanzelf, worden je wangen bij bloosangst ook vanzelf rood, je kunt daar zelf weinig aan veranderen. Hier is je onderbewuste aan het werk dat de bloosreactie ‘aan zet’, meestal zonder dat jij dat wilt. Op dit mechanisme grijpt EFT in en zet de onderbewuste reactie in feite weer uit. Na twee sessies was deze cliënt al voldoende tevreden met het resultaat. De bloosreactie kan 100 procent uitgezet worden met EFT, maar dat vond deze cliënte niet nodig, ze was al meer dan 100 procent tevreden!” 

UNIEK ASPECT VAN EFT Een uniek aspect van EFT is dat cliënten dit, eventueel met wat hulp van een EFT-professional, vaak heel goed zelfstandig kunnen doen. ,,Onlangs gaf ik een presentatie over EFT en droeg ik daarbij het basisprotocol over. Achteraf hoorde ik van iemand dat ze met het basisprotocol een opkomende migraine de kop had ingedrukt, in plaats van de gebruikelijke meerdaagse migraine-aanval te moeten doorstaan.” 

Binnenkort komt er een gratis webinar met uitgebreide informatie over EFT inclusief het basisprotocol èn de mogelijkheid om vragen te stellen. Een webinar is een lezing op internet die je - geheel anoniem - kunt volgen via de computer. Je komt desgewenst niet zichtbaar in beeld en kunt volledig passief deelnemen, maar hebt wel de optie om via de chat vragen te stellen. Het webinar wordt opgenomen, zodat je deze later kunt terugkijken. Handig voor als je op de dag zelf geen gelegenheid hebt om het webinar bij de wonen. 

Meer weten over EFT? Bel Laura op 06-23499152 of mail voor informatie en voor gratis opgeven voor het webinar naar het mailadres info@laurafobler.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie